Euroopan nuorisoportaali

Tietoa nuorille eurooppalaisille

A picture
© shutterstock.com - maxstockphoto

YouthActionNet -ohjelma tulevaisuuden johtajille

Oletko nuori sosiaalista yritystä pyörittävä yrittäjä, joka haluaa edistää sosiaalisia muutoksia tai lasten oikeuksia omassa yhteisössäsi? Hae tukea hankkeeseesi kansainvälisestä YouthActionNet -stipendiohjelmasta.

Kansainvälinen YouthActionNet-ohjelma on suunnattu eri puolilla maailmaa toimiville lahjakkaille nuorille sosiaalisille yrittäjille, jotka ovat kehittäneet innovatiivisia ratkaisuja kansainvälisesti merkittäviin ongelmiin.

Vuoden kestävään ohjelmaan valitaan joka vuosi 20 nuorta sosiaalista yrittäjää. Ohjelman teemoja ovat

· taitojen kehittäminen: vuoden mittainen koulutus tarjoaa monia mahdollisuuksia dynaamiseen vertaisoppimiseen, yhteistyöhön ja kokemusten jakamiseen nuorten visionäärien kesken. Oppimisessa keskitytään kuuteen johtajuuden ulottuvuuteen: henkilökohtaiseen, innovatiiviseen, poliittiseen, yhteistoiminnalliseen, organisatoriseen ja yhteiskunnalliseen johtajuuteen.

· verkostoituminen ja voimavarat: nuoret saavat hankkeidensa tueksi taloudellista avustusta ja mentorointia. He voivat verkostoitua ja tehdä yhteistyötä Kansainvälisen lasten ja nuorten säätiön IYF:n (International Youth Foundation) hankkeiden ja kumppaneiden kanssa. He pääsevät osaksi kansainvälistä YouthActionNet-verkostoa.

· vaikuttaminen: nuoret saavat koulutusta esimerkiksi viestinnän suunnittelussa, mediasuhteissa, ilmaisu- ja esiintymistaidossa sekä uuden mediateknologian käytössä. He pääsevät vaikuttamaan kansainvälisille foorumeille ja saavat julkisuutta hankkeilleen.

 

Hakumenettely

Hakijan on oltava

  • 18–29-vuotias
  • käynnissä olevan hankkeen tai organisaation perustaja tai hankkeen johtaja organisaatiossa, jolla on todistettavasti vähintään vuoden kokemus merkittävästä yhteiskunnalliseen muutokseen tähtäävästä toiminnasta
  • englannin kielen taitoinen (hakemukset tehdään englanniksi)
  • valmis osallistumaan koulutukseen täysipäiväisesti määrättynä ajankohtana.

Jos täytät nämä ehdot, rekisteröidy ja tee hakemus verkossa. Vuoden 2013 hakuaika jatkuu maaliskuun puoleenväliin.

 

"Sain tutustua kurssilla nuoriin sosiaalisiin yrittäjiin eri puolilta maailmaa. Opimme toisiltamme paljon toimintamme organisoinnista. Ohjelmaan osallistuminen oli ainutlaatuinen kokemus, ja ennen kaikkea sain nähdä, etten tee tätä työtä yksin."
Yksi ohjelman osallistujista

 

YouthActionNet-ohjelman perusti vuonna 2001 Kansainvälinen lasten ja nuorten säätiö IYF (International Youth Foundation). Sen tavoitteena on kannustaa, tukea ja tuoda esiin nuoria, jotka haluavat muuttaa omaa yhteisöään parempaan suuntaan.