Европейски младежки портал

Информация и възможности за млади хора в Европа

A picture
© shutterstock.com - maxstockphoto

YouthActionNet - световна стипендиантска програма

Вие сте млад предприемач в социалната област и работите за социална промяна или за правата на децата във вашата общност? YouthActionNet може да подкрепи вашия проект чрез стипендиантската програма!

Световната стипендиантска програма YouthActionNet е насочена към изключителни млади предприемачи в социалната област от цял свят, които са създали новаторски подходи за разрешаване на въпроси от международно значение.

Всяка година 20 млади предприемачи в социалната област се избират за едногодишната стипендиантска програма, която включва:

· създаване на умения – целогодишни възможности за обучение, които включват динамично обучение между колеги, сътрудничество и споделяне на идеи сред млади визионери. Това обучение е насочено към шест измерения на лидерството: личност, виждания, политика, сътрудничество, организация и общество.

· създаване на мрежи и ресурси – достъп до потенциални ресурси за подкрепа на колеги и техни проекти, включително доброволци, ментори и възможности за безвъзмездни помощи; възможности за създаване на мрежи и сътрудничество с проекти и партньори на Международната младежка фондация, членство в световната мрежа на стипендианти и възпитаници на YouthActionNet

· застъпничество – обучение в области като планиране на комуникациите, достигане до медиите, създаване на съобщение, умения за презентация и новаторско използване на нови медийни технологии; достъп до световни платформи, посветени на застъпничество, и медийно покритие.

Как да кандидатствате

За да кандидатствате, трябва:

  • да сте на възраст между 18 и 29 години
  • да сте създал съществуващи проекти/организации или да ръководите проект в организация, която се занимава поне в продължение на една година с обществени промени
  • да владеете свободно английски език (кандидатурите трябва да се подават на английски)
  • да можете да присъствате на на целия курс на дата, която ще бъде определена

Ако отговаряте на тези условия, е необходимо само да се регистрирате и да кандидатствате онлайн, когато отново бъде дадена възможност за кандидатстване през февруари 2013 г.

„За мен това беше първият курс, на който се събраха млади социални предприемачи от целия свят, за да се учат един от друг как да управляват по-добре своите организации.  Наистина беше изключително преживяване и най-вече разбрах, че не съм сам в тази работа.“”
Мнение на един от стипендиантите

 

Основана през 2001 г. от Международната младежка фондация, програмата укрепва, подкрепя и насърчава ролята на младежите за създаване на положителна промяна в техните общности.