Den europeiske ungdomsportalen

Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

A picture
© shutterstock.com – YanLev

Vær trygg på nettet!

Unge mennesker bruker mye tid på Internett, enten på datamaskinen eller på telefonen. Men er du sikker på at du er beskyttet mens du surfer på nettet?

Det er viktig å alltid huske på at alt du legger ut på nettet, vil være offentlig egendom i all fremtid. Det kan være videoer, fotografier eller en tekst – alt du laster opp, vil tilhøre alle. Alle typer innlegg med personlige opplysninger som legges ut på blogger, sosiale profiler og meldingstavler, kan innebære risiko og føre til misbruk på nettet. Derfor bør du ikke gjøre eller si noe på nettet som du ikke ville gjort eller sagt i virkeligheten, og bare legge ut ting du er trygg på å vise og fortelle andre om.

 

Beskytt personvernet på nettet

Ins@fe gir deg noen grunnleggende regler og tips om hvordan du er trygg uansett når eller hvor du er på nettet, fra å spille spill til å chatte eller bare ha det gøy. Du kan få råd fra myndighetene om hvordan du er trygg på Internett.

Hvis du vil lære om trygg bruk av Internett på en morsom måte, kan du spille Europarådets spill Through the Wild Web Wood (I den ville webjungelen).

 

Del informasjon utenfor Internett

Du kan laste ned brosjyren Take control of your personal data (Ha kontroll på dine personlige data) fra EU-kommisjonen og informere venner, familie, skole eller nærmiljø om tryggere atferd på Internett.