You are here

flag

Közzétéve: 07/05/2013 15:02

Szakmai gyakorlat az Európai Unió ENSZ-be delegált küldöttségénél

Ha sikeresen megpályázod az Európai Unió ENSZ-be delegált küldöttségénél – New Yorkban – betölthető gyakornoki állások valamelyikét, egyszerre szerezhetsz szakmai tapasztalatot az Európai Uniónál és az Egyesült Nemzetek Szervezeténél. Ez egyedülálló lehetőség, ne szalaszd el!

A picture

© European Commission

Az Európai Unió állandó megfigyelői státusszal rendelkezik az ENSZ-ben. Az EU küldöttsége gyakorlatilag mindazokon a területeken együttműködik az Egyesült Nemzetek Szervezetével, amelyre az ENSZ tevékenysége kiterjed. Példaként említhető a szakpolitikák kidolgozása, a békefenntartás és a humanitárius segítségnyújtás.

 

Mi a gyakornokok feladata?

Az EU küldöttségénél dolgozó gyakornokként nyomon fogod kísérni az ENSZ alapintézményei, köztük a Biztonsági Tanács, a Közgyűlés és a Gazdasági és Szociális Tanács, valamint a különböző bizottságok munkáját.

Feladataid közé tartozik majd az is, hogy a küldöttség munkatársai mellett dolgozva jelentéseket írj, és tájékoztató anyagokat készíts a Bizottság brüsszeli központja, illetve a Bizottságnak az Európai Unión kívüli országokban működtetett küldöttségei számára.

 

Ki jelentkezhet gyakornoknak?

Szakmai gyakorlatra akkor jelentkezhetsz, ha megfelelsz az alábbi feltételeknek:

  • EU-ország állampolgára vagy;
  • egyetemi szintű tanulmányaidból legalább 3 évet elvégeztél – lehetőleg a következő szakirányok valamelyikén: politikatudomány, közgazdaságtan, fejlesztéspolitika, környezetvédelem, illetve emberi jogok/humanitárius jog;
  • folyékonyan beszélsz angolul;
  • rendelkezel teljes körű, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában érvényes baleset- és egészségbiztosítással.

Sajnos nem jelentkezhetsz gyakornoknak abban az esetben, ha már dolgoztál vagy részt vettél szakmai gyakorlaton az Európai Unió intézményeinek és szerveinek valamelyikénél 6 hétnél hosszabb ideig.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

Töltsd ki és küldd el a jelentkezési lapot a gyakornoki program koordinátorának. A jelentkezéshez a kitöltött jelentkezési lapon kívül a következő dokumentumokat is be kell nyújtanod: önéletrajz, motivációs levél és ajánlólevél korábbi vagy jelenlegi tanáraidtól/munkáltatóidtól.

 

Ne késsed le a határidőt!

A küldöttség évente 3 időszakban biztosít gyakornoki állásokat, melyek 3–6 hónapra szólnak. A legközelebbi jelentkezési időszakra vonatkozó határidőnek az Európai Unió ENSZ-be delegált küldöttségének honlapján tudsz utánanézni.