Den Europæiske Ungdomsportal

Information og muligheder for unge i hele Europa.

A picture
© shutterstock.com - monticello

Spis bedre, hav det bedre

Sunde spisevaner er ikke det samme som en slankekur. Det er en række gode vaner, der bidrager til en sund livsstil. Er du klar til nogle gode råd?

Det Europæiske Råd for Fødevareinformation har 10 gode råd til sunde spisevaner:

  1. Spis varieret
  2. Baser din kost på fødevarer med mange kulhydrater
  3. Spis masser af frugt og grønt
  4. Hold en sund kropsvægt og hav det godt
  5. Spis ikke for store portioner – spis mindre, men lad ikke være med at spise
  6. Spis regelmæssigt
  7. Drik rigeligt med væsker
  8. Rør dig
  9. Gå i gang nu! – og indfør gradvist ændringer
  10. Husk, det handler om at finde den rette balance

Platformen ”Youth and Environment Europe (YEE)” – som omfatter europæiske ungdomsorganisationer, der studerer naturen eller er aktive inden for miljøbeskyttelse – giver eksempler på, hvordan du kan spise sundere og på samme tid have positiv indflydelse på dine omgivelser.

 

Leg og lær

Hvad skal jeg spise? Hvad er motion? Hvad skal jeg gøre for at forblive sund og stærk? Få svarene på Playnormous. Uanset om du er barn, forælder, lærer eller sundhedsforsker -  så har mad aldrig været så sjovt!

Du ved, at mælk er sundt, men hvor meget ved du egentlig om mælk? Få svaret med EU-skolemælksordningens quiz Mælkeenergi!  Den handler ikke kun om mælk, men også om yoghurt, ost, kærnemælk og andre mælkeprodukter, der er vigtige for en god ernæring og en afbalanceret kost.

 

Baggrundsoplysninger

En undersøgelse gennemført af HELENA (Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescents), konkluderer, at unge forstår betydningen af sunde spisevaner og er bevidste om, at de ikke altid spiser så sundt, som de burde, men at det er svært for dem at omsætte denne viden til praksis.