Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

A picture
© shutterstock.com – YanLev

Siguranţă pe internet

Tinerii petrec mult timp pe internet, cu ajutorul calculatorului sau al telefonului. Aveţi însă garanţii că sunteţi în siguranţă când navigaţi on-line?

Este foarte important să fiţi conştienţi de faptul că tot ce postaţi on-line devine public pentru totdeauna. O înregistrare video, o fotografie sau un text, odată publicate, nu vă mai aparţin în exclusivitate. Postarea de informaţii cu caracter personal pe bloguri, pe pagini de socializare sau de comentarii poate fi periculoasă şi poate conduce la abuzuri. Aşadar, nu faceţi şi nu spuneţi on-line nimic din ce nu aţi face sau spune în viaţa reală. Postaţi doar informaţiile sau imaginile la care doriţi să aibă acces şi alţii.

 

Protejaţi-vă on-line

Ins@fe vă oferă sugestii care vă ajută să staţi departe de pericole când navigaţi pe internet. Sfaturi utile puteţi primi şi de la centrul naţional de informare.

Dacă vreţi să învăţaţi şi să vă distraţi în acelaşi timp, jocul Through the Wild Web Wood , creat de Consiliul Europei, este alegerea ideală.

 

Implicaţi-vă off-line

Acum puteţi descărca broşura Preia controlul asupra datelor tale personale, publicată de Comisia Europeană, pentru a promova un comportament on-line mai sigur în rândul prietenilor, al colegilor, al membrilor familiei şi în comunitatea din care faceţi parte.