Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke

Puneţi-vă în mişcare cu Move Week!

Sportul şi activitatea fizică vă pot îmbunătăţi calitatea vieţii, pentru că vă dau mai multă putere şi energie şi vă ajută să faceţi faţă stresului şi să dormiţi mai bine. Puneţi-vă în mişcare cu Move Week!

Săptămâna europeană dedicată sportului şi activităţii fizice este o campanie anuală de promovare a activităţii fizice şi a impactului pozitiv pe care aceasta îl are asupra societăţii.

În 2012, prima ediţie a Move Week (Săptămâna mişcării) a reunit cetăţeni, organizaţii şi oraşe din toată Europa pentru a celebra pe scară largă sportul şi activitatea fizică sub mottoul „încă 100 de milioane de europeni care fac sport şi mişcare”.

 

Ce se întâmplă?

Pe durata manifestării, organizaţiile şi oraşele participante programează diverse evenimente care îi mobilizează pe cetăţeni să se implice în activităţi sportive: prezentări ale cluburilor, curse de atletism, dans, gimnastică – altfel spus, acţiuni populare care să îi incite pe oameni să participe.

England Basketball şi Foundation 4 Life au organizat la Londra un turneu de baschet (Fantastic Basketball Festival) care s-a adresat tinerilor cu vârsta între 13 şi 25 de ani. Turneul a inclus partide de 3 contra 3, o probă pentru începători şi o finală pentru toate categoriile.

Clubul sportiv Vlasta Syslová, din Benesov (Republica Cehă), a organizat o după-amiază de antrenamente pe echipamente de exterior, cursuri de nordic walking şi o prezentare despre nevoia de mişcare.

Înainte de orice, este important ca sportul şi activitatea fizică să fie promovate într-un mod cât mai amuzant şi să facă posibilă participarea întregii comunităţi locale.

 

Participaţi la Move Week

MOVE WEEK este o manifestare deschisă europenilor de toate vârstele. Participând, vă veţi bucura, alături de organizaţia, oraşul sau comunitatea din care proveniţi, de avantaje reale. Iată doar câteva dintre ele:

  • strângerea legăturilor la nivelul comunităţii
  • o percepţie pozitivă asupra oraşului sau organizaţiei implicate
  • o mai bună promovare a ceea ce oraşul sau organizaţia are de oferit în materie de sport
  • creşterea gradului de conştientizare cu privire la beneficiile sportului şi ale activităţii fizice
  • punerea în evidenţă a organizaţiei şi infrastructurii sociale şi sportive a oraşului
  • extinderea reţelelor şi relaţiilor naţionale şi internaţionale
  • o promovare activă a organizaţiei, instituţiei sau oraşului, nu numai în rândul publicului local, ci şi la nivelul unui public extins, chiar internaţional.