Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

A picture
© shutterstock.com - maxstockphoto

Programul internaţional de burse de studiu YouthActionNet

Sunteţi un tânăr antreprenor în domeniul social şi al apărării drepturilor copilului în cadrul comunităţii dumneavoastră? YouthActionNet vă poate sprijini proiectul prin intermediul programului său de burse de studiu!

Programul de burse YouthActionNet se adresează tinerilor antreprenori sociali din toată lumea, care au elaborat abordări inovatoare pentru a soluţiona probleme cu relevanţă internaţională.

În fiecare an, 20 de tineri antreprenori sociali sunt selectaţi să participe la programul de burse de studiu cu durata de un an, care include:

· consolidarea competenţelor – posibilităţi de învăţare inter pares, colaborare şi schimb de opinii cu tineri vizionari. Învăţarea se axează  pe şase dimensiuni ale leadership-ului: personală, vizionară, politică, organizaţională, colaborativă şi socială.

· reţele şi resurse – acces la resurse potenţiale de sprijin pentru participanţi şi proiectele lor, inclusiv voluntari, mentori şi oportunităţi de finanţare;  posibilitatea de a stabili contacte şi de a colabora cu proiecte şi parteneri ai programului, participarea la reţeaua globală a bursierilor şi a foştilor cursanţi ai YouthActionNet.

· sensibilizare – formare în diverse domenii: planificare media, contacte cu presa, elaborarea mesajelor, tehnici de prezentare, utilizarea inovatoare a noilor tehnologii media; acces la platforme internaţionale de sensibilizare şi acoperire mediatică.

 

Cum vă puteți înscrie

Pentru a candida, trebuie:

  • să aveţi între 18 și 29 de ani
  • să fiţi iniţiator/fondator al unor proiecte/organizaţii existente sau lider de proiect în cadrul unei organizaţii, cu o experienţă de cel puţin un an în promovarea schimbării sociale
  • să cunoaşteţi foarte bine limba engleză (candidaturile trebuie prezentate în limba engleză)
  • să fiţi dispuşi să consacraţi tot timpul necesar pentru sesiunile de formare, la o dată care urmează să fie stabilită.

Dacă îndepliniţi toate aceste condiţii, tot ce trebuie să faceţi este să vă înregistraţi on-line, de îndată ce se deschide sesiunea de înscrieri, în februarie 2013.

 

„Este primul program la care am participat alături de tineri antreprenori sociali din toată lumea, care s-au reunit pentru a învăţa unii de la alţii cum să-şi conducă mai bine organizaţiile. A fost o experienţă cu adevărat extraordinară care mi-a arătat, înainte de toate, că nu sunt singur în munca mea”.
Declaraţia unui participant la program

 

Lansat în 2011 de International Youth Foundation (Fundaţia internaţională pentru tineret), programul încurajează, sprijină şi salută rolul pe care tinerii îl pot juca în promovarea schimbării în cadrul comunităţilor lor.