Uporabljate starejšo različico brskalnika Microsoft Internet Explorer. Optimalno uporabo spletišča omogoča različica 9, zato priporočamo, da nagradite svoj brskalnik, saj boste le tako lahko uporabljali vse funkcije spletišča. Novejšo različico brskalnika Internet Explorer lahko prenesete z Microsoftovega spletišča http://www.microsoft.com.

Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.


flag

Varni svet

A picture
© OSCE Facebook Page

Pripravništvo pri Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE)

Varnost je pomemben del našega življenja. Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi obravnava varnost iz treh zornih kotov: politično-vojaškega, ekonomskega in okoljskega ter človeškega. Pozanimaj se, kako lahko sodeluješ.

Organizacija, ki ima 56 držav članic iz Evrope, Severne Amerike in Osrednje Azije, se ukvarja z različnimi vprašanji: nadzor nad orožjem, spoštovanje človekovih pravic in pravic manjšin ter temeljnih svoboščin, uveljavljanje demokracije, strategije nadzora in preprečevanje terorizma. Pridruži se organizaciji kot pripravnik (za neplačano pripravniško obdobje od 2 do 6 mesecev).

 

Pogoji za prijavo

Kandidati morajo:

  • biti mlajši od 30 let in v zadnjem letu študija ali pred kratkim diplomirati (pred največ letom dni),
  • imeti državljanstvo ene od držav, ki sodelujejo pri delu OVSE,
  • imeti dobro znanje angleškega jezika,
  • znati delati z računalnikom.

 

Kako se prijaviti

S pripravniškimi mesti zapolnijo kadrovske potrebe oddelkov OVSE. Če želiš biti na tekočem s prostimi mesti za pripravnike oziroma bi rad poslal prijavo neposredno na institucijo ali če te zanima sodelovanje v projektu na terenu, spremljaj spletišče OVSE za zaposlovanje.