Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

A picture
© shutterstock.com - watcharakun

Pripravništvo pri Evropski agenciji za varnost omrežij in informacij

Te zanima varnost omrežij in informacij? Prijavi se za pripravništvo v agenciji ENISA na Kreti. Uspešni kandidati bodo lahko od 3 do 5 mesecev spoznavali delo agencije.

Evropska agencija za varnost omrežij in informacij (ENISA) se ukvarja z vprašanji kibernetske varnosti v Evropski uniji, vključno z varnostjo omrežij in informacij v EU in državah članicah, in tako skrbi za nemoteno delovanje naših računalnikov, mobilnih telefonov, spletnega bančništva in interneta ter s tem evropskega digitalnega gospodarstva.

 

Pogoji za prijavo

Pogoji za pripravništvo pri agenciji ENISA:

  • mladi diplomiranci z ravnokar pridobljeno univerzitetno diplomo ali na začetku poklicne poti – če je le mogoče z diplomo iz računalništva, matematike ali fizike;
  • državljani države EU ali države kandidatke, čeprav je omejeno število mest tudi za državljane držav zunaj EU;
  • dobro znanje angleškega in še enega jezika EU.

Za pripravništvo v agenciji ENISA se ne moreš potegovati, če si že opravil pripravništvo ali bil zaposlen v evropski instituciji ali organu. Prav tako ne smeš imeti poklicnih vezi z osebami, ki ne bi bile združljive s pripravništvom, ali opravljati pridobitno dejavnost med pripravništvom.

 

Kako se prijaviti

Redno preverjaj prosta mesta na spletišču agencije ENISE, saj vsak oddelek vsako leto določi število prostih pripravniških mest. Na ustrezno prosto mesto se nato prijaviš na spletu.

 

Pripravniki prejmejo mesečno štipendijo v znesku 700 evrov in povrnjene stroške potovanja v in iz Grčije.