Europeiska Ungdomsportalen

Information och möjligheter för unga i hela Europa.

A picture
© shutterstock.com - watcharakun

Praktik på Europeiska it-säkerhetsbyrån

Är du intresserad av it-säkerhet? Varför inte ansöka om praktik på Europeiska byrån för nät- och informationssäkerhet på Kreta? Under några månader får du följa det dagliga arbetet på byrån.

Europeiska byrån för nät- och informationssäkerhet (Enisa) arbetar med it-säkerhet i EU och medlemsländerna så att datorer, mobiler, banktjänster och internet fungerar och kan bidra till den digitala ekonomin.

 

Vem kan söka?

För att kunna söka praktik på Enisa måste du

  • nyligen ha avslutat en högskoleutbildning – helst inom datavetenskap, matematik eller fysik – eller vara i början på din yrkeskarriär
  • vara medborgare i ett EU-land eller kandidatland, men det finns också ett begränsat antal platser för medborgare från andra länder
  • ha mycket goda kunskaper i engelska och ett annat EU-språk.

Om du redan har praktiserat eller varit anställd på en EU-institution eller ett EU-organ kan du tyvärr inte söka praktik på Enisa. Du får heller inte ha några yrkeskontakter med tredje parter som kan vara oförenliga med praktiken och du får inte jobba samtidigt som du praktiserar.

 

Hur söker jag?

Antalet praktikplatser på de olika avdelningarna bestäms från år till år, så titta regelbundet under lediga platser på Enisas webbplats. Om du hittar en lämplig praktikplats ska du sedan skicka in ansökningsformuläret elektroniskt.

 

Praktikperioden är mellan tre och fem månader. Du får ett månadsbidrag på 700 euro och ersättning för resan till och från Grekland.