Europski portal za mlade

Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke

Pokreni se s Tjednom kretanja!

Sport i tjelesna aktivnost mogu poboljšati kvalitetu tvog života dajući ti više energije i pomažući ti da se bolje nosiš sa stresom te da bolje spavaš. Pokreni stvari s Tjednom kretanja!

Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti godišnja je kampanja koja se odvija u čitavoj Europi i promiče sport i tjelesnu aktivnost, kao i njihov pozitivan učinak na europska društva.
 

Godine 2012. prvi ikada održan Tjedan kretanja skupio je zajedno pojedince, organizacije i gradove iz čitave Europe u velikoj proslavi sporta i tjelesne aktivnosti pod geslom 100 milijuna više Europljana aktivnih u sportu i tjelesnoj aktivnosti.

 

Što se događa za vrijeme Tjedna kretanja?

Tijekom Tjedna udruge ili gradovi koji sudjeluju u Tjednu kretanja organiziraju događaje kako bi mobilizirali građane da se skupe i sudjeluju u sportu ili nekoj drugoj tjelesnoj aktivnosti: hodanju, trčanju, plesu, gimnastici, upoznavanju nečlanova sportskih klubova s njihovim sportovima - bilo kakvoj popularnoj aktivnosti koja može potaknuti ljude da se pridruže.
 

Engleski košarkaški savez i Zaklada 4 Life organizirali su u Londonu festival košarke Fantastic Basketball Festival otvoren za mlade u dobi od 13 do 25 godina. Ovaj se turnir sastojao od košarkaškog turnira 3 na 3, sportskih ekshibicija i All Stars finala.
 

Sportski klub Vlasta Syslová, u Benesovu (Češka Republika) organizirao je poslijepodnevno vježbanja na vanjskim spravama, nordijsko hodanje i razgovore o važnosti zdravog kretanja.
 

Prije svega, bitno je zabavljati se dok se promiče sport i tjelesna aktivnost te okupiti lokalnu zajednicu oko zajedničke aktivnosti.

 

Sudjeluj u Tjednu kretanja

Tjedan kretanja otvoren je za osobe svih generacija i iz svih dijelova Europe. Sudjelujući u aktivnostima Tjedna kretanja, ti i tvoja udruga, tvoj grad ili tvoja lokalna zajednica, uživat ćete u njegovim dobrobitima i mnogo dulje od jednog tjedna. Možeš računati na:

  • bolju povezanost u zajednici
  • dinamičniju promociju tvoje sportske udruge ili grada kao fizički aktivnih
  • bolju vidljivost onoga što tvoja udruga ili grad imaju za ponuditi u smislu sporta
  • bolju osviještenost o dobrobitima sporta i tjelesne aktivnosti
  • pozitivno prikazivanje društvenog i fizičkog kapitala tvoje sportske udruge i grada
  • razvijenije nacionalne i međunarodne mreže i odnose
  • aktivnu promociju tvoje sportske udruge, institucije ili grada u odnosu na lokalne građane i širu međunarodnu javnost.