Utilizați o versiune veche a Microsoft Internet Explorer. Acest site este optimizat pentru versiunea 9 și versiunile ulterioare ale Internet Explorer. Vă recomandăm să vă actualizați browserul pentru a putea beneficia de toate funcțiile acestui site. Consultați site-ul Microsoft http://www.microsoft.com pentru a descărca o versiune Internet Explorer mai recentă.

Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.


flag

Școală şi universitate

Video: 

Euroscola Day


Participaţi la o dezbatere a Parlamentului European

Deveniţi membri ai Parlamentului European pentru o zi şi aflaţi, la faţa locului, cum funcţionează această instituţie, prin intermediul programului Euroscola.

Programul Euroscola le oferă elevilor cu vârsta între 16 şi 18 ani, din toate ţările UE, şansa de a deveni pentru o zi membri ai Parlamentului European, la sediul din Strasbourg.

Pe lângă faptul că veţi participa la dezbateri în sesiuni plenare şi pe comisii, veţi putea vota şi adopta rezoluţii. De asemenea, veţi avea ocazia de a le vorbi celorlalţi participanţi despre şcoala şi regiunea din care proveniţi.

Nu în ultimul rând, vă veţi exersa competenţele lingvistice şi vă veţi împrieteni cu elevi din toată Europa.

 

Cum vă puteți înscrie

Mai întâi, şcoala unde învăţaţi trebuie să intre în competiţie cu alte şcoli din aceeaşi ţară, pentru a fi selectată în programul Euroscola.

Aflaţi mai multe despre procedura de înscriere din ţara în care locuiţi.

Dacă şcoala este selectată, vă puteţi pregăti pentru ziua cea mare consultând materialele disponibile pe  site-ul Euroscola. Veţi obţine astfel informaţii generale despre tematicile care se vor afla pe agenda dezbaterilor.

 

Despre Euroscola

În fiecare an, au loc aproximativ 20 de sesiuni Euroscola, la care participă circa 600 de persoane.