Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke

Migaj v tednu gibanja!

S športom in telesno dejavnostjo lahko izboljšamo kakovost življenja, saj nas krepita in polnita z energijo, pomagata nam obvladati stres in izboljšati spanje. Začnimo torej migati v tednu gibanja!

Evropski teden športa in telesne dejavnosti je vsakoletna vseevropska kampanja, ki opozarja na pomen in pozitivne učinke športne in telesne dejavnosti.

Teden gibanja so prvič organizirali leta 2012. Z množičnimi športnimi prireditvami pod geslom 100 milijonov novih športno in telesno aktivnih Evropejcev je povezal posameznike, organizacije in mesta iz vse Evrope.

 

Dogodki in prireditve

Sodelujoče organizacije in mesta v tednu gibanja vabijo na športne in druge prireditve: denimo na dan odprtih vrat v športnih klubih, na pohod, tek, ples, gimnastične prireditve – vse, kar ljudi navduši za šport in telesno dejavnost.

Angleška košarkaška fundacija Za življenje je tako organizirala fantastični košarkaški turnir, na katerem so lahko sodelovali mladi od 13 do 25 let. Na turnirju so pripravili igro trojic, košarko za pokušino in finale najboljših igralcev.

V češkem Benesovu je športni klub Vlasta Syslová popoldne organiziral vadbo na zunanjih telovadnih napravah, nordijsko hojo in pogovore o koristih telesne dejavnosti.

Predvsem gre za to, da se na prireditvi zbere krajevno prebivalstvo in se ob športni dejavnosti tudi zabava.

 

Pripravi dogodek v tednu gibanja

V tednu gibanja lahko sodelujejo ljudje vseh starosti iz vse Evrope. Pozitivni učinki takšnega sodelovanja se bodo za tvojo organizacijo in mesto kazali še dolgo potem, med njimi denimo:

  • večja povezanost lokalnih prebivalcev,
  • športna organizacija ali mesto se uveljavi kot športno dejavna in zavzeta za druge,
  • večja prepoznavnost športne ponudbe tvoje organizacije in mesta,
  • večja ozaveščenost o koristih športa in telesne dejavnosti,
  • predstavitev družabnega in športnega potenciala športne organizacije in mesta,
  • razširitev nacionalne in mednarodne mreže in znanstev,
  • promocija tvoje športne organizacije, ustanove in mesta v lokalnem in mednarodnem okolju.