Euroopan nuorisoportaali

Tietoa nuorille eurooppalaisille

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke

Liikuntaviikko (Move Week)

Urheilun ja liikunnan harrastaminen parantaa elämänlaatua. Liikunta auttaa jaksamaan ja samalla se parantaa stressinsietokykyä ja yöunen laatua. Liikuntaviikko (Move Week) voi olla alku uudelle elämäntavalle!

Urheilun ja liikunnan harrastaminen parantaa elämänlaatua. Liikunta auttaa jaksamaan ja samalla se parantaa stressinsietokykyä ja yöunen laatua. Liikuntaviikko (Move Week) voi olla alku uudelle elämäntavalle!

 

Liikuntaviikko on Euroopan laajuinen kampanja, jossa kannustetaan ihmisiä liikkumaan ja tuodaan esille liikunnan myönteisiä vaikutuksia.

Liikuntaviikko järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Teemana oli "100 miljoonaa eurooppalaista urheilun ja liikunnan harrastajaa lisää".

 

Tapahtumia

Liikuntaviikon aikana siihen osallistuvat urheiluseurat, järjestöt, kaupungit, kunnat ja muut tahot järjestävät tapahtumia, joilla pyritään aktivoimaan kansalaisia liikkumaan. Urheiluseurat esittelevät toimintaansa ja lisäksi järjestetään kävely- ja juoksutempauksia sekä tanssi- ja voimistelutreenejä ja kaikenlaisia muita tapahtumia, jotka kannustavat ihmisiä liikkumaan.

Esimerkiksi Lontoossa järjestettiin 13–25-vuotiaille nuorille suunnattu koripallotapahtuma "Fantastic Basketball Festival". Festivaalitapahtumiin kuului kolmihenkisten koripallojoukkueiden turnaus ja tähtipelaajien finaali.

Vlasta Syslová -urheiluseura Benesovissa Tšekissä puolestaan järjesti iltapäivätreenit ulkoilmassa. Samalla saattoi kokeilla sauvakävelyä ja kuunnella esitelmiä terveistä elämäntavoista.

Liikuntaviikon tapahtumissa halutaan osoittaa, että liikunta on hauskaa ja parantaa myös yhteisöllisyyttä.

 

Liikuntaviikon tapahtumien järjestäminen

Liikuntaviikon tapahtumat ovat avoimia kaikenikäisille ja niitä järjestetään eri puolilla Eurooppaa. Edustamasi järjestön, urheiluseuran, kaupungin, kunnan tai muun yhteisön kannattaa harkita liikuntaviikon tapahtumiin osallistumista tai niiden järjestämistä. Tapahtumat

  • lisäävät yhteisöllisyyttä
  • tuovat järjestäjälleen myönteistä mainetta (aktiivinen, liikunnallinen, huolehtivainen)
  • lisäävät järjestäjän urheilu- ja liikuntatarjonnan näkyvyyttä
  • lisäävät tietoa urheilun ja liikunnan hyödyistä
  • tuovat järjestäjän yhteiskunnalliseen ja liikunnalliseen toimintaan liittyviä voimavaroja myönteisesti esille
  • laajentavat kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja ja suhteita
  • tuovat hyvää mainosta järjestäjälle sekä paikallisten asukkaiden keskuudessa että kansainvälisesti.