Európai Ifjúsági Portál

Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

A picture
© shutterstock.com - baranq.jpg

Leonardo da Vinci program a szakoktatásért és szakképzésért

Érdekelnek a szakoktatási és szakképzési lehetőségek? Külföldön szeretnél gyakorlati képzésben részesülni? Ha igen, a Leonardo da Vinci a Neked való program.

A Leonardo da Vinci program segítségével a diákok, a gyakornokok és a frissen végzett diplomások külföldi üzleti, illetve képzési intézményekben szerezhetnek szakmai tapasztalatot.

A program a szakoktatás és –képzés terén dolgozó szakemberek és az ezen a területen tevékeny szervezetek tagjai részére is kínál mobilitási lehetőségeket.

 

Hogyan lehet jelentkezni a programra?

A program azoknak szól, akik szakképzésben vesznek részt vagy felsőoktatásban tanulnak, illetve a közelmúltban végeztek ilyen kurzust a programban részt vevő – és az alábbiakban felsorolt – országok valamelyikében:

  • EU-tagállamok,
  • Izland, Liechtenstein, Norvégia, Törökország, Svájc, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Montenegró és Szerbia.

 

Megfelelsz a fenti feltételeknek? Ha igen, további tájékoztatást az intézményedben dolgozó, a képzési lehetőségekkel, illetve az európai vagy a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó illetékesektől kérhetsz.

 

A Leonardo programra egyének nem, csakis szervezetek jelentkezhetnek. További információkért vedd fel a kapcsolatot a Leonardo da Vinci programmal foglalkozó szervezettel abban az országban, ahol élsz.

 

„Egész életemet megváltoztatta a kint töltött időszak, melynek során egy számomra teljesen ismeretlen világ nyílt meg előttem. Emberileg is sokat fejlődtem ez alatt az idő alatt. Tanulmányaim során elvileg már elsajátítottam a szociális munkához szükséges ismereteket, de amikor olyan hús-vér emberekkel kerültem kapcsolatba, akik súlyos integrációs problémákkal küszködnek, az egy teljesen más élethelyzet volt. Az itt megszerzett sok-sok értékes tapasztalatot remekül tudom hasznosítani a mostani állásomban.”
Andreia Alves (Portugália) szociális munkásként szerzett tapasztalatot az Egyesült Királyságban

 

 

A Leonardo da Vinci program, melyet az Európai Bizottság az egész életen át tartó tanulás programja keretében működtet, a fentieken túlmenően más tevékenységeket is finanszíroz, így például a szakoktatás aktuális kérdéseivel foglalkozó hálózatok működését, valamint olyan projekteket, melyek az innovatív módszerek kidolgozását és átadását-átvételét célozzák.