Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

A picture
© shutterstock.com - baranq.jpg

Leonardo da Vinci – poklicno izobraževanje in usposabljanje

Si vpisan v program poklicnega izobraževanja ali usposabljanja? Bi se rad poklicno usposabljal v tujini? Potem je program Leonardo da Vinci ravno pravi zate.

Leonardo da Vinci pomaga dijakom, pripravnikom in vsem, ki so ravnokar diplomirali, da pridobijo mednarodno prakso v podjetjih ali izobraževalnih ustanovah.

Program sprejema tudi strokovne delavce v poklicnem izobraževanju in delavce iz organizacij, ki so dejavne na tem področju.

 

Prijava

Prijavijo se lahko vsi, ki so vpisani ali so ravnokar uspešno zaključili program poklicnega izobraževanja ali višješolski program v eni od sodelujočih držav:

  • vse države EU
  • Islandija, Lihtenštajn, Norveška, Turčija, Švica, Albanija, Bosna in Hercegovina, Nekdanja jugoslovanska republika Makedonija, Črna gora, Srbija.

 

Če izpolnjuješ pogoje, se obrni na svojo šolo.

 

Prijavo za program morajo namreč poslati organizacije in ne posamezniki. Več informacij boš dobil na centru RS za mobilnost in evropske programe.

 

„Ta praksa mi je spremenila življenje, saj sem spoznala popolnoma drugačno resničnost in se osebno izpopolnila. Čeprav sem imela teoretično znanje o socialnem delu, sem šele v stiku z resničnimi ljudmi z resničnimi in resnimi problemi vključevanja v družbo, spoznala, kaj to dejansko pomeni. Zaradi te izkušnje si lahko zdaj pri delu pomagam z novim znanjem.“
Andreia Alves iz Portugalske je študirala socialno delo in opravila prakso v Združenem kraljestvu.

 

 

Program Leonardo da Vinci je del programa vseživljenjskega učenja Evropske komisije in zagotavlja sredstva različnim vrstam dejavnosti, vključno s projekti za prenos oziroma razvoj inovativnih praks in mrež poklicnega učenja.