Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

A picture
© shutterstock.com - baranq.jpg

Leonardo da Vinci – educație și formare profesionalã

Urmaţi un curs de formare profesională? Căutaţi un stagiu în străinătate? Leonardo da Vinci este soluţia ideală.

Programul Leonardo da Vinci ajută studenţii, stagiarii şi tinerii absolvenţi să participe la stagii în întreprinderi sau instituţii de formare din străinătate.

La program pot participa şi specialişti din domeniul formării profesionale şi reprezentanţi ai organizaţiilor active în acest sector.

 

Cum vă puteți înscrie

Pentru a fi eligibil, trebuie să frecventaţi sau să fi absolvit recent un curs de formare profesională sau  de învăţământ superior într-una dintre următoarele ţări participante:

  • Ţările UE
  • Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, Elveţia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Serbia.

 

Îndepliniţi aceste condiţii? Atunci contactaţi persoana responsabilă sau biroul pentru relaţii europene/internaţionale din cadrul instituţiei dumneavoastră.

 

Cererile de participare la programul Leonardo da Vinci trebuie trimise de către organizaţii, nu de către persoane fizice. Pentru detalii, contactaţi agenţia Leonardo din ţara dumneavoastră.

 

„Acest stagiu mi-a schimbat viaţa complet, pentru că mi-a dat ocazia de a cunoaşte un mediu diferit şi de a mă împlini ca persoană. La nivel teoretic  ştiam deja ce înseamnă asistenţa socială, dar contactul cu oameni reali cu probleme serioase de integrare este altă poveste. Această experienţă mi-a permis să acumulez o mulţime de cunoştinţe de care mă pot folosi în munca mea actuală.”
Andreia Alves, din Portugalia, a făcut studii de asistenţă socială şi a participat la un stagiu în Regatul Unit

 

 

Ca parte a Programului pentru învăţare de-a lungul vieţii al Comisiei Europene, Leonardo da Vinci finanţează şi alte tipuri de activităţi, inclusiv proiecte privind transferul sau elaborarea de practici inovatoare şi reţele care se ocupă de diverse tematici legate de formarea profesională.