Euroopan nuorisoportaali

Tietoa nuorille eurooppalaisille

A picture
© shutterstock.com - baranq.jpg

Leonardo da Vinci – ammatillista koulutusta

Oletko ammatillisessa koulutuksessa? Oletko kiinnostunut oppimaan lisää ulkomailla? Sinun kannattaa tutustua Leonardo da Vinci -ohjelman mahdollisuuksiin!

Leonardo da Vinci -ohjelman kautta opiskelijat, harjoittelijat ja vastavalmistuneet voivat suorittaa harjoittelu- tai työssäoppimisjakson ulkomaisessa liikeyrityksessä tai koulutuslaitoksessa.

Ohjelma on avoin myös ammatillisen koulutuksen asiantuntijoille sekä ammatillisen koulutuksen kanssa tekemisissä oleville organisaatioille.

 

Hakumenettely

Hakijoiden on oltava ammatillisen tai korkeamman asteen oppilaitoksen opiskelijoita tai vastavalmistuneita. Oppilaitoksen sijaintimaan on oltava:

  • EU-maa
  • Albania, Bosnia ja Hertsegovina, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Islanti, Liechtenstein, Montenegro, Norja, Serbia, Sveitsi tai Turkki.

 

Jos täytät hakuehdot, ota yhteyttä oman oppilaitoksesi virkailijaan, joka vastaa harjoittelu- ja työssäoppimisjaksoista tai kansainvälisistä yhteyksistä.

 

Leonardo-hakemus jätetään aina organisaation kautta eikä yksittäinen hakija voi sitä tehdä. Lisätietoja Leonardo-ohjelman kansallisista yhteyspisteistä.

 

"Harjoittelujakso oli mullistava kokemus. Pääsin näkemään aivan toisenlaista elämää ja kasvamaan ihmisenä. Tiesin teoriassa, mitä sosiaalityön pitäisi olla, mutta on aivan eri asia olla tekemisissä todellisten ihmisten kanssa, joilla syrjäytymisriskit ovat suuria.  Tämän kokemuksen myötä sain paljon uutta oppia, jota voin hyödyntää nykyisessä työssäni."
Portugalilainen sosiaalialan opiskelija Andreia Alves suoritti työssäoppimisjakson Lontoossa

 

 

Leonardo da Vinci -ohjelma on osa EU:n komission elinikäisen oppimisen ohjelmaa. Siitä rahoitetaan monenlaisia muitakin hankkeita, joilla pyritään esimerkiksi innovaatioiden ja hyvien käytäntöjen kehittämiseen sekä ammatillisen koulutuksen verkostojen syntymiseen.