Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας

Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

A picture
© shutterstock.com - baranq.jpg

Leonardo da Vinci – επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Παρακολουθείτε μαθήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης; Ψάχνετε για αντίστοιχο πρόγραμμα στο εξωτερικό; Τότε πρέπει να μάθετε για το Leonardo da Vinci.

Το Leonardo da Vinci βοηθά φοιτητές, ασκούμενους και νέους πτυχιούχους  να βρουν θέση σε κάποια ξένη εταιρεία ή ξένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το πρόγραμμα αυτό είναι επίσης ανοικτό σε επαγγελματίες και σε οποιαδήποτε οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.

 

Πώς να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όσοι παρακολουθούν ή έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει από κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια από τις παρακάτω συμμετέχουσες χώρες:

 

  • Όλες οι χώρες της ΕΕ
  • Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Τουρκία, Ελβετία, Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Σερβία.

 

Είναι η περίπτωσή σας; Τότε επικοινωνήστε με τον αρμόδιο υπάλληλο ή το Γραφείο Ευρωπαϊκών/Διεθνών Σχέσεων του εκπαιδευτικού σας ιδρύματος.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Leonardo δεν μπορούν να υποβάλλονται από μεμονωμένα άτομα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με την αρμόδια υπηρεσία για το Leonardo στη χώρα σας.

 

«Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Leonardo ήταν μια μοναδική εμπειρία γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω κάτι διαφορετικό και να ωριμάσω. Γνώριζα πώς πρέπει να γίνεται η κοινωνική εργασία στη θεωρία, αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό να επικοινωνείς με πραγματικούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικά σοβαρά προβλήματα ένταξης. Η εμπειρία αυτή μού έδωσε πολλά εφόδια για την εργασία που κάνω σήμερα.»
Η Andreia Alves από την Πορτογαλία σπούδασε κοινωνικός λειτουργός και πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πρόγραμμα Leonardo.

 

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Leonardo da Vinci χρηματοδοτεί επίσης διάφορες δραστηριότητες, όπως σχέδια διάδοσης ή δημιουργίας καινοτόμων πρακτικών και δικτύων σε συγκεκριμένα πεδία επαγγελματικής εκπαίδευσης.