Europeiska Ungdomsportalen

Information och möjligheter för unga i hela Europa.

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke

Kom igång under Move Week!

Genom idrott och fysisk aktivitet kan du höja din livskvalitet – du blir starkare, får mer energi, kan lättare hantera stress och sover bättre. Kom igång under motionsveckan Move Week!

Europeiska veckan för idrott och fysisk aktivitet är en årlig europeisk kampanj som under en vecka främjar motion och dess positiva samhällseffekter.

Den första motionsveckan hölls 2012 och samlade privatpersoner, organisationer och städer från hela Europa i en hyllning till idrott och fysisk aktivitet med mottot ”100 miljoner fler européer ska idrotta och motionera”.

 

Vad händer under motionsveckan?

Under veckan anordnar organisationer och städer olika evenemang för att locka invånarna att delta i olika former av idrott och motion: öppet hus på idrottsklubbar, gångmaraton, motionslopp, dans och gymnastik m.m.

Englands basketförbund och stiftelsen Foundation 4 Life arrangerade en basketfestival i London för ungdomar mellan 13 och 25. Festivalen bjöd på en tre mot tre-turnering, prova-på-tillfällen och en stjärnfinal.

Den tjeckiska idrottsklubben Vlasta Syslová från Benesov anordnade en eftermiddag med träning med utomhusmaskiner, stavgång och föredrag om vikten av att motionera.

Det viktigaste är att ha kul samtidigt som man främjar idrott och fysisk aktivitet och samlar folk kring en gemensam aktivitet.

 

Engagera dig i motionsveckan

Motionsveckan är öppen för folk i alla åldrar i hela Europa. Genom att delta kan du och din organisation, ditt kvarter eller din stad nå resultat som varar mycket längre än en vecka. Ni kan räkna med

  • bättre kontakter mellan invånarna
  • en positiv bild av din idrottsorganisation och stad
  • möjligheter för din organisation eller stad att visa upp sitt idrottsutbud
  • ökad kunskap om fördelarna med idrott och motion
  • en positiv bild av din idrottsorganisation och stadens sociala och fysiska kapital
  • större nationella och internationella nätverk och fler kontakter
  • aktivt främjande av din idrottsorganisation, institution eller stad både lokalt och internationellt.