Euroopan nuorisoportaali

Tietoa nuorille eurooppalaisille

A picture
© shutterstock.com - nopporn

Kerro mielipiteesi Euroopan nuorisoparlamentissa

Euroopan nuorisoparlamentti haluaa saada nuoret kiinnostumaan ajankohtaisista asioista ja demokraattisista menettelyistä sekä kannustaa heitä itsenäiseen ajatteluun ja oma-aloitteiseen toimintaan. Tule mukaan!

Oletko

  • 16–22-vuotias
  • opiskelija Euroopassa
  • avoin erilaisille näkemyksille ja kiinnostunut muista kulttuureista ja uusista ihmisistä
  • kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista
  • valmis pitämään hauskaa?

Jos vastasit "kyllä" kaikkiin näihin kysymyksiin, voit hakea osallistujaksi Euroopan nuorisoparlamentin istuntoon. Päästäksesi osallistumaan kansainvälisiin istuntoihin sinun on ensin voitettava kansallisen komitean järjestämä oman maasi kilpailu. Moniin alueellisiin istuntoihin voi kuitenkin päästä mukaan pelkän hakumenettelyn kautta.

Ota yhteyttä oman maasi kansalliseen komiteaan saadaksesi tarkempia ohjeita. Jos maatasi ei löydy luettelosta, ota yhteyttä Euroopan nuorisoparlamentin kansainväliseen toimistoon.

 

Toiminta

Euroopan nuorisoparlamentti järjestää kolme 10 päivän istuntoa vuosittain. Istunnot järjestetään eri EU-maissa. Joka istunnossa osallistujat työskentelevät monikansallisissa komiteoissa ja laativat päätöslauselman käsittelemästään aiheesta. Päätöslauselmasta keskustellaan yleiskokouksessa.

 

"Nuorisoparlamentin upein puoli oli mahdollisuus kehittää erilaisia taitoja: diplomatiaa ja yhteisymmärryksen saavuttamista, puhetaitoa, johtamista, kirjoittamista ja editointia, varainkeruuta ja projektihallintoa."
M. Roberts, 27, Yhdistynyt kuningaskunta, Venture Capital Management.

 

Taustaa

Euroopan nuorisoparlamentti on loistava tilaisuus poliittisesta väittelystä ja vieraiden kulttuurien kohtaamisesta kiinnostuneille nuorille. Toiminnasta vastaa Heinz Schwarzkopf -säätiön "Young Europe" -hanke. Nuorisoparlamentissa on mukana yli 20 000 nuorta 35 maasta ja alueellisia, kansallisia ja kansainvälisiä tapahtumia järjestään vuosittain yli 100.