Vi har registrert at du bruker en eldre versjon av Microsoft Internet Explorer. Dette webområdet er optimalisert for Internet Explorer versjon 9 og nyere. Vennligst vurder å oppgradere nettleseren slik at du kan dra nytte av alle funksjonene på dette webområdet. Besøk Microsoft-webområdet http://www.microsoft.com for å laste ned en nyere versjon av Internet Explorer.

Den europeiske ungdomsportalen

Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.


flag

Trygg verden

A picture
© fotolia.com - hikrcn

Kampen mot menneskehandel

Menneskehandel er en moderne form for slaveri. Det er en svært alvorlig forbrytelse som krenker grunnleggende menneskerettigheter. Alle kan bli offer for menneskehandel, og det skjer rundt oss hele tiden. Overrasket? Les videre!

I følge FN er menneskehandel den nest største inntektskilden for organiserte kriminelle etter narkotikahandel.

 

Lær mer om det

For å få en idé om omfanget av problemet kan du lese Europarådets tegneserie You’re Not For Sale (Du er ikke til salgs). Historiene om Talina, Fabia, Yvo, Anna og Sofia viser alle formene for utnyttelse. Kampen mot menneskehandel har blitt en av Europarådets øverste prioriteter.

Mer om menneskehandel fra FN

 

Åpne øynene

Kampanjen Open your eyes (Åpne øynene) skal vise oss hvordan menneskehandel er nærmere på oss enn vi kanskje tror, ​​spesielt handel med mennesker som arbeidskraft.

 

 

    

 

 

Dag mot menneskehandel

EUs dag mot menneskehandel finner sted 18. oktober hvert år. Har du lyst til å bli med? I 2010 presenterte EU-kommisjonen et nytt direktiv for å sikre bedre beskyttelse av og bistand til ofre for menneskehandel med mål om å forhindre slike forbrytelser.