Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

A picture
© fotolia.com - lznogood

Izmenjava mnenj

Svoje zamisli lahko predstaviš na več načinov, denimo na volitvah ali v strukturiranem dialogu. Če pa volitev ni ali če tvoje vprašanje ni povezano s politiko, lahko svoje mnenje izraziš tudi drugače.

Mnenje o politiki, o temah v zvezi z mladimi, družbo, zdravjem in človekovimi pravicami lahko sporočiš kar od doma. Samo poišči spletni forum.

 

Vaš glas v Evropi: svoje zamisli o oblikovanju evropske politike lahko predstaviš na posvetovanjih, razpravah in na druge načine. Komisija želi prisluhniti tvojim zamislim, sprejeti tvojo kritiko in se učiti iz tvojih izkušenj.

 

Agora državljanov: lahko se povežeš z Evropskim parlamentom in sodeluješ v razpravah o zakonodajnem programu Parlamenta. To je forum za oblikovanje konkretnih politik na izkušnjah iz vsakdanjega življenja.

 

UNESCOV mladinski forum: mladi poslanci z vsega sveta izmenjujejo mnenja in izkušnje ter iščejo odgovore na skupna vprašanja in težave.

 

Glasovi mladih: na UNICEFOVI spletni strani lahko mladi z vsega sveta izvedo več o vprašanjih, ki jih zadevajo, izrazijo svoja stališča, raziskujejo, razpravljajo in sprejemajo ukrepe v zvezi s svetovnimi problemi.

 

Global Voices Online:  mednarodna, večjezična skupnost, ki zajema spletnike, fotografije in podcaste iz več kot 130 držav. Ljudje po vsem svetu lahko objavljajo informacije o svoji skupnosti. Sodeluješ lahko z zamislimi ali kot avtor.