Euroopan nuorisoportaali

Tietoa nuorille eurooppalaisille

A picture
© shutterstock.com - watcharakun

Harjoittelu Euroopan verkko- ja tietoturvavirastossa (ENISA)

Oletko kiinnostunut verkko- ja tietoturvakysymyksistä? Ehkä harjoittelu ENISAn toimistossa Kreetalla sopisi sinulle. ENISA ottaa 3–5 kuukauden harjoittelijoita saamaan alan työkokemusta ja osallistumaan viraston päivittäiseen toimintaan.

Euroopan verkko- ja tietoturvavirasto (ENISA) toimialaan kuuluvat tietoverkkoturvallisuuteen liittyvät kysymykset EU:ssa ja sen jäsenmaissa. Tavoitteena on turvallinen tietoverkko, niin että tietokoneet, kännykät, verkkopankkipalvelut ja muut internetpalvelut voivat toimia ja EU:n digitaalitalous kehittyä.

 

Hakuehdot

ENISA-harjoitteluun hakijoilta edellytetään seuraavaa:

  • Hakijoiden on oltava korkeakoulusta vastavalmistuneita tai uuden ammatillisen uran alussa olevia nuoria – mieluiten tutkinto tietojenkäsittelyopin, matematiikan tai fysiikan alalta
  • Hakijoiden on oltava EU-maan tai jäsenyyttä hakeneen maan kansalaisia – rajallinen määrä paikkoja on kuitenkin myös muista maista kotoisin oleville hakijoille
  • Hakijoilla on oltava erittäin hyvä englannin ja toisen EU-kielen taito.

Jos olet jo ollut harjoittelijana EU-toimielimessä tai -virastossa tai osallistunut johonkin niiden työllistämisohjelmaan, et voi hakea ENISA-harjoittelijaksi. Hakijalla ei liioin saa olla ammatillisia yhteyksiä sellaisiin tahoihin, joiden tavoitteet tai toiminta eivät sovi yhteen harjoittelun kanssa, eikä hän saa olla missään muussa ansiotyössä harjoittelujakson aikana.

 

Hakumenettely

Harjoittelusta kiinnostuneiden kannattaa seurata ENISAn työnhakusivuja, joilla ilmoitetaan myös eri osastoilla avautuvista harjoittelupaikoista. Jos kiinnostava harjoittelupaikka löytyy, on täytettävä verkossa oleva hakulomake.

 

Harjoittelijat saavat kuukausittaisen 700 euron avustuksen sekä korvauksen edestakaisista matkakuluistaan Kreikkaan.