Portalul european pentru tineret

Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

A picture
© fotolia.com - hikrcn

Combaterea traficului de persoane

Traficul de persoane este sclavia timpurilor noastre. Este o infracţiune gravă, care încalcă drepturile fundamentale. Orice poate deveni victimă a traficului, din diverse motive. Vi se pare surprinzător? Citiţi mai mult!

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, traficul de persoane este a doua sursă de profit pentru grupările de crimă organizată, după comerţul cu droguri.

 

Aflaţi mai multe

Pentru a vă face o idee despre amploarea acestui fenomen, citiţi publicaţia editată de Consiliului Europei, intitulată You’re Not For Sale (Nu eşti de vânzare). Poveştile a cinci fete, Talina, Fabia, Yvo, Anna şi Sofia ilustrează toate formele de exploatare. Combaterea traficului de persoane a devenit una dintre priorităţile Consiliului Europei.

Informaţii despre traficul de persoane oferite de ONU

 

Deschideţi-vă ochii

Campania Open your eyes (Deschideţi-vă ochii) ne atrage atenţia asupra faptului că traficul de persoane se întâmplă în imediata noastră apropiere, în special cel legat de exploatarea prin muncă.

 

 

 

    

 

 

Ziua împotriva traficului de persoane

Ziua UE împotriva traficului de persoane are loc în fiecare an, la data de 18 octombrie. Vă interesează? În 2010, Comisia Europeană a prezentat o nouă directivă menită să asigure o mai bună protecţie şi asistenţă victimelor traficului de persoane cu scopul de a preveni acest fenomen.