Uporabljate starejšo različico brskalnika Microsoft Internet Explorer. Optimalno uporabo spletišča omogoča različica 9, zato priporočamo, da nagradite svoj brskalnik, saj boste le tako lahko uporabljali vse funkcije spletišča. Novejšo različico brskalnika Internet Explorer lahko prenesete z Microsoftovega spletišča http://www.microsoft.com.

Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.


flag

Varni svet

A picture
© fotolia.com - hikrcn

Boj proti trgovini z ljudmi

Trgovina z ljudmi je sodobna oblika suženjstva. Je zelo hudo kaznivo dejanje, ki krši temeljne človekove pravice. Vsakdo lahko iz različnih razlogov postane žrtev trgovcev z ljudmi. Trgovanje z ljudmi je splošno razširjen pojav. Te ja ta podatek presenetil? Beri naprej.

Po podatkih Združenih narodov je trgovina z ljudmi za trgovino z mamili drugi glavni vir dobička organiziranih kriminalnih združb.

 

Več o tem

Če te zanima razsežnost tega problema, si preberi strip Sveta Evrope z naslovom Nisi naprodaj. Zgodbe Taline, Fabie, Yva, Anne in Sofie opisujejo vse oblike izkoriščanja. Boj proti trgovini z ljudmi je ena od prednostnih nalog Sveta Evrope.

Več o trgovini z ljudmi na spletnih straneh Urada Združenih narodov za droge in kriminal

 

Ne zatiskaj si oči

Kampanja Ne zatiskaj si oči opozarja na problematiko trgovine z ljudmi, ki je bolj razširjena, kot si misliš, zlasti trgovina z ljudmi za izkoriščanje delovne sile.

 

 

    

 

 

Dan boja proti trgovini z ljudmi

Dan boja proti trgovini z ljudmi obeležujemo vsako leto 18. oktobra. Zakaj ne bi tudi sam sodeloval? Evropska komisija je leta 2010 z novo direktivo zagotovila boljšo zaščito in pomoč žrtvam trgovine z ljudmi, da bi tako preprečila takšna kazniva dejanja.