Den europeiske ungdomsportalen

Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke

Bli med på Move Week!

Sport og fysisk aktivitet kan bedre livskvaliteten ved å gi mer styrke og energi, bedre søvnen og føre til bedre stresshåndtering. Ta steget og bli med på Move Week!

Den europeiske uken for sport og fysisk aktivitet er en kampanje som kjøres hvert år i hele Europa. Formålet er å fremme sport og fysiske aktivitet og vise den positive effekten i samfunnet.

Første gang Move Week gikk av stabelen, i 2012, ble det arrangert en storstilt feiring av sport og fysisk aktivitet for enkeltpersoner, organisasjoner og byer i hele Europa under mottoet 100 millioner flere europeere aktive i sport og fysisk aktivitet.

 

Hva skjer?

I løpet av uken organiserer deltakende organisasjoner og byer arrangementer for å mobilisere folk til å samles og delta i sport og andre fysiske aktiviteter: klubber presenterer tilbudet sitt for ikke-medlemmer, walkathons, løpekonkurranser, dans og turnarrangementer – en hvilken som helst populær aktivitet som kan bidra til at folk ønsker å delta.

England Basketball og Foundation 4 Life organiserte Fantastic Basketball Festival i London, som er åpen for alle ungdommer i aldersgruppen 13 til 25 år. Denne turneringen omfattet en 3-mot-3-basketballturnering, introduksjon til ulike sportsaktiviteter og en All Stars-finale.

Sportsklubben Vlasta Syslová i Benesov (Tsjekkia) arrangerte en ettermiddag med utendørsaktiviteter, blant annet apparattrening utendørs, stavgang og debatter om hvor viktig det er å drive med fysisk aktivitet.

Det viktigste av alt er å ha det gøy under presentasjonen av de sportslige aktivitetene og samle lokalsamfunnet om en felles aktivitet.

 

Bli med på Move Week

MOVE WEEK er åpen for alle i alle aldre i hele Europa. Ved å delta i Move Week-aktivitetene kan du og organisasjon din, byen din eller nærmiljøet ditt dra nytte av fordelene lenge etter at Move Week er over. Du kan regne med følgende:

  • økt fellesskapsfølelse i nærmiljøet
  • positiv fremheving av sportsklubben og byen som fysisk aktiv og engasjert
  • større synlighet med hensyn til hva organisasjonen eller byen din driver med av sportslige aktiviteter
  • økt bevissthet om fordeler ved sport og fysisk aktivitet
  • utstillingsvindu for sportklubbens og byens sosiale og fysiske kapital
  • utvidet nasjonalt og internasjonalt nettverk og flere relasjoner
  • aktiv markedsføring av sportsklubben, institusjonen eller byen din overfor lokale innbyggere og et større internasjonalt publikum