You are here

flag

Publisert: 30/04/2013 16:14

Bli med på Move Week!

Sport og fysisk aktivitet kan bedre livskvaliteten ved å gi mer styrke og energi, bedre søvnen og føre til bedre stresshåndtering. Ta steget og bli med på Move Week!

A picture

© iStockphoto.com - sjlocke

Den europeiske uken for sport og fysisk aktivitet er en kampanje som kjøres hvert år i hele Europa. Formålet er å fremme sport og fysiske aktivitet og vise den positive effekten i samfunnet.

Første gang Move Week gikk av stabelen, i 2012, ble det arrangert en storstilt feiring av sport og fysisk aktivitet for enkeltpersoner, organisasjoner og byer i hele Europa under mottoet 100 millioner flere europeere aktive i sport og fysisk aktivitet.

 

Hva skjer?

I løpet av uken organiserer deltakende organisasjoner og byer arrangementer for å mobilisere folk til å samles og delta i sport og andre fysiske aktiviteter: klubber presenterer tilbudet sitt for ikke-medlemmer, walkathons, løpekonkurranser, dans og turnarrangementer – en hvilken som helst populær aktivitet som kan bidra til at folk ønsker å delta.

England Basketball og Foundation 4 Life organiserte Fantastic Basketball Festival i London, som er åpen for alle ungdommer i aldersgruppen 13 til 25 år. Denne turneringen omfattet en 3-mot-3-basketballturnering, introduksjon til ulike sportsaktiviteter og en All Stars-finale.

Sportsklubben Vlasta Syslová i Benesov (Tsjekkia) arrangerte en ettermiddag med utendørsaktiviteter, blant annet apparattrening utendørs, stavgang og debatter om hvor viktig det er å drive med fysisk aktivitet.

Det viktigste av alt er å ha det gøy under presentasjonen av de sportslige aktivitetene og samle lokalsamfunnet om en felles aktivitet.

 

Bli med på Move Week

MOVE WEEK er åpen for alle i alle aldre i hele Europa. Ved å delta i Move Week-aktivitetene kan du og organisasjon din, byen din eller nærmiljøet ditt dra nytte av fordelene lenge etter at Move Week er over. Du kan regne med følgende:

  • økt fellesskapsfølelse i nærmiljøet
  • positiv fremheving av sportsklubben og byen som fysisk aktiv og engasjert
  • større synlighet med hensyn til hva organisasjonen eller byen din driver med av sportslige aktiviteter
  • økt bevissthet om fordeler ved sport og fysisk aktivitet
  • utstillingsvindu for sportklubbens og byens sosiale og fysiske kapital
  • utvidet nasjonalt og internasjonalt nettverk og flere relasjoner
  • aktiv markedsføring av sportsklubben, institusjonen eller byen din overfor lokale innbyggere og et større internasjonalt publikum