Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Maailmanpankin Nuori asiantuntija -ohjelma

A picture
© fotolia.com
Oletko kiinnostunut kansainvälisestä kehityspolitiikasta ja tähtäät kenties johtotehtäviin jopa koko maailman mittakaavassa? Ota ensimmäinen askel urallasi hakeutumalla Maailmanpankin Young Professionals Programme (Nuori asiantuntija) -ohjelmaan.

Maailmanpankin Young Professionals Programme (YPP) on koulutusohjelma päteville ja motivoituneille nuorille, joita kiinnostavat kehitysasiat, akateeminen menestys, uralla edistyminen ja johtajuus. Maailmanpankki vastaanottaa joka vuosi noin 10 000 hakemusta, joiden perusteella valitaan noin 30 hakijaa kaksi vuoden mittaista jaksoa käsittävään ohjelmaan.

 

"Olin todella onnekas, kun pääsin mukaan YPP-ohjelmaan. Työskentelin huippuammattilaisten kanssa ja sain hyvää ohjausta."
Friederike, Saksa

 

Hakumenettely

Hakijoilta edellytetään

enintään 32 vuoden ikää

ylempää korkeakoulututkintoa

sujuvaa englannin kielen taitoa

– jonkin muun Maailmanpankin virallisen kielen (arabia, espanja, kiina, portugali, ranska tai venäjä) täydellistä hallintaa

– erityisasiantuntemusta jollakin Maailmanpankin toimintaan liittyvällä alalla (talous, rahoitus, koulutus, kansanterveys, yhteiskuntatieteet, tekniikka, kaupunkisuunnittelu ja luonnonvarojen hallinta)

– vähintään kolmen vuoden soveltuvaa kokemusta kyseiseltä alalta tai tohtoriopintoja.

YPP-ohjelmaan ei tällä hetkellä oteta hakijoita, joiden ala on esimerkiksi tietotekniikka, henkilöstöhallinto, kirjanpito, markkinointi, oikeustiede tai kielitiede, ellei alan koulutusta ole yhdistetty jonkin edellä mainitun alan tutkintoon.

 

Määräajat

Vuotuisen verkkohaun ajankohta on 1.5.-30.6., ja valintamenettely kestää noin yhdeksän kuukautta. Valituksi tulleet pääsevät aloittamaan ohjelman seuraavan vuoden syyskuussa.

 

Maailmanpankin palvelukseen on ohjelman kautta päässyt jo yli 1 500 työntekijää.

Julkaistu: Ma, 22/04/2013 - 14:15


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä