Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Програма на Световната банка за млади професионалисти

A picture
© fotolia.com
Интересувате се силно от развитието на международната обстановка и имате амбиции да станете световен лидер в бъдеще? Направете първата крачка и кандидатствайте за програмата на Световната банка за млади професионалисти.

Програмата за млади професионалисти е чудесна възможност за високо квалифицирани и мотивирани хора, с доказан ангажимент за развитие, академичен успех, професионални постижения и лидерски способности. Световната банка получава около 10 000 кандидатури всяка година - от тях около 30 кандидати се избират да участват в  две едногодишни назначения на ротационен принцип.

 

„Имах късмет да участвам в програмата за млади професионалисти, тъй като получих възможност да работя с наистина добри професионалисти и ментори.“
Фридерике от Германия

 

Как да кандидатствате

За да кандидатствате, трябва:

- да сте на възраст под 32 години

- да имате степен магистър или равна на нея

- да владеете свободно английски език

- да имате отлични познания поне по един от останалите работни езици на банката: арабски, китайски, френски, португалски, руски или испански

- да специализирате в област от значение за работата на Световната банка, като икономика, финанси, образование, обществено здраве, социални науки, инженерство, градско планиране и управление на природните ресурси

- да имате поне 3 години опит от значение на ниво изготвяне на политика или академично образование на ниво доктор.

В програмата за млади професионалисти в момента не се набират служители, завършили дисциплини като компютърни науки, човешки ресурси, счетоводство, маркетинг, право, лингвистика, освен ако не са комбинирани с друга наука от списъка по-горе.

 

Крайни срокове!

Онлайн кандидатурите се приемат всяка година от 1 май до 30 юни и процесът на подбор отнема 9 месеца. Така че, ако сте избран, може да започнете през септември следващата година.

 

От стартирането на Програмата за млади професионалисти чрез нея са наети повече от 1 500 души, които сега работят на позиции в Световната банка.

Публикувана на: пон, 22/04/2013 - 14:08


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!