Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Săptămâna europeană a tineretului 2015 - momente esențiale

În aprilie și mai 2015, sute de evenimente au fost organizate în toate cele 33 de țări participante la programul Erasmus+.

Săptămâna europeană a tineretului (27 mai -10 aprilie) și-a propus să îi ajute pe tineri să se implice mai mult în procesul democratic și să le faciliteze accesul pe piața muncii. Evenimentul a pus accent pe participarea la viața societății și pe responsabilizarea tinerilor din toate categoriile sociale în vederea promovării unei democrații înfloritoare.

 

Printre momentele cele mai importante s-a numărat dezbaterea la nivel înalt, din data de 6 mai, având ca temă „Consolidarea participării tinerilor pentru a preveni intoleranța și comportamentul antidemocratic”.

 

După dezbatere, trei proiecte remarcabile au primit Premiul pentru tineret. Acestea au fost selectate dintr-un număr de peste 150 de proiecte nominalizate de agențiile naționale Erasmus + și susținute de programele „Tineret în acțiune” și Erasmus+. Vezi aici proiectele câștigătoare!

 

În perioada 4-6 mai, conferința privind dialogul structurat a reunit reprezentanți ai guvernelor și organizațiilor de tineret din întreaga Europă.

 

Festivalul YO!Fest, organizat de Forumul european al tineretului la data de 6 mai 2015, la Bruxelles, a adus în centrul atenției o serie de evenimente. Peste 7 000 de tineri europeni au participat la ateliere și dezbateri pe tema „Creștem împreună”. Rolul educației non-formale în dezvoltarea competențelor pentru viața profesională a fost, de asemenea, o temă majoră. Festivalul s-a încheiat cu o serie de concerte live.

 

Un alt moment important a fost lansarea site-ului Ideas Lab, o platformă pe care tinerii o pot folosi pentru a-și promova ideile de proiecte și politici privind responsabilizarea tinerilor, ocuparea forței de muncă, antreprenoriatul și dezvoltarea globală. Alți tineri își evaluează aici ideile, înainte de a le trimite responsabililor politici și, dacă au noroc, le văd transformate în realitate. În cursul dezbaterii de la nivel înalt, fiecare proiect a fost prezentat de câte un tânăr în fața comisarului european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics.

 

 

Urmărește momentele esențiale:

http://bit.ly/1hJxgsD

 

 

Linkuri utile: http://europa.eu/youth/eyw_ro

Publicat: V, 06/11/2015 - 13:32


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!