Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Europese Jeugdweek 2015 — Highlights

Honderden evenementen in alle 33 landen van Erasmus+ in april en mei 2015

De Europese Jeugdweek van 27 mei tot en met 10 april draaide om een grotere betrokkenheid van jongeren bij de democratie en op de arbeidsmarkt. De participatie van jongeren uit alle lagen van de samenleving zorgt voor een bloeiende democratie.

 

Tot de hoogtepunten behoorde een debat op hoog niveau over "Meer participatie van jongeren om intolerantie en antidemocratisch gedrag te voorkomen" op 6 mei.

 

Na het debat werden drie uitmuntende projecten beloond met een Youth Award. Zij waren geselecteerd uit meer dan 150 projecten met steun van Jeugd in actie en Erasmus+, voorgedragen door de nationale agentschappen van Erasmus+. Bekijk de winnende projecten!

 

De conferentie over de Gestructureerde Dialoog heeft van 4 tot 6 mei vertegenwoordigers van jongerenorganisaties en overheden uit heel Europa bijeengebracht.

 

Onder de noemer YO!Fest, georganiseerd door het Europees Jeugdforum, vonden op 6 mei 2015 in Brussel allerlei evenementen plaats. Meer dan 7000 jonge Europeanen deden mee onder het motto "Samen groeien" en er waren tal van workshops en debatten. De rol van niet‑formeel onderwijs in de ontwikkeling van vaardigheden voor het beroepsleven was een belangrijk thema. Het festival werd afgesloten met een reeks live-concerten.

 

Een ander hoogtepunt was de start van de website Ideas Lab. Dit is een platform waar jongeren hun ideeën kunnen posten voor projecten en beleidsmaatregelen over empowerment, werkgelegenheid, ondernemerschap en mondiale ontwikkeling. Andere jongeren kunnen die ideeën dan beoordelen, waarna ze worden voorgelegd aan beleidsmakers die ze, hopelijk, in de praktijk kunnen brengen. Tijdens het debat kwam voor elk project een jonge vertegenwoordiger de ideeën presenteren aan Europees commissaris voor onderwijs, cultuur, jeugd en sport, Tibor Navracsics.

 

 

Bekijk de hoogtepunten

http://bit.ly/1hJxgsD

 

 

Links http://europa.eu/youth/eyw

Gepubliceerd: Vr, 06/11/2015 - 13:30


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!