Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Den europæiske ungdomsuge 2015 – højdepunkter

I april og maj 2015 blev der holdt hundredvis af arrangementer i alle 33 lande, der er med i Erasmus+.

Temaet for den europæiske ungdomsuge (27. april til 10. maj) var at inddrage unge mere i det demokratiske liv og arbejdsmarkedet. Fokus var på unges deltagelse i samfundslivet og at hjælpe unge fra alle samfundsgrupper med at styrke et velfungerende demokrati.

 

Et af højdepunkterne var en debat på højt plan den 6. maj  om at øge unges deltagelse for at forebygge intolerance og antidemokratisk adfærd.

 

Efter debatten fik tre fremragende ungdomsprojekter overrakt en ungdomspris. De blev udvalgt blandt 150 projekter, som var indstillet af de nationale agenturer for Erasmus+ og blev støttet af programmerne Aktive Unge og Erasmus+. Se vinderprojekterne her!

 

Structured Dialogue Conference samlede repræsentanter for ungdomsorganisationer og myndigheder fra hele Europa den 4.-6. maj.

 

YO!Fest, der blev afholdt af Det Europæiske Ungdomsforum i Bruxelles den 6. maj 2015, bestod af en række arrangementer. Over 7 000 unge europæere deltog under overskriften "vi vokser sammen" i flere workshopper og debatter. Ikke-formel uddannelses rolle i udvikling af færdigheder for arbejdslivet var et af hovedemnerne. Festivalen sluttede med en række koncerter.

 

Et andet højdepunkt var lanceringen af hjemmesiden Ideas Lab. Det er en platform, hvor unge kan poste deres idéer til projekter og politikker om inddragelse af unge, beskæftigelse, iværksætteri og global udvikling. Andre unge kan give idéerne point, inden de sendes til de politiske beslutningstagere og forhåbentlig bliver gennemført. Under debatten præsenterede en ung repræsentant for hvert projekt idéerne for EU-kommissæren for uddannelse, kultur, ungdom og sport, Tibor Navracsics.

 

 

Se højdepunkterne:

http://bit.ly/1hJxgsD

 

 

Links: http://europa.eu/youth/eyw

Offentliggjort: Fre, 06/11/2015 - 12:34


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!