Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Program štipendij UNESCO-Aschberg: izmenjave umetnikov

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
Si želel sodelovati v programu izmenjav, vendar ne v programu Erasmus? Program štipendij UNESCO-Aschberg omogoča mladim umetnikom bivanje in ustvarjanje kjer koli v svetu.

Program štipendij UNESCO-Aschberg omogoča mladim umetnikom pridobivanje izkušenj in dokončanje izobraževanja v drugi državi, osebno dozorevanje in sodelovanje v medkulturnem dialogu in dejavnostih.

 

Pogoji za prijavo

Mladi umetniki med 25. in 35 letom starosti se lahko prijavijo za enomesečno do trimesečno rezidenčno gostovanje glasbe, vizualnih umetnosti in kreativnega pisanja. Specializacije na teh treh področjih so gonilna sila ustvarjalnega sektorja, zlasti glasbeno založništvo, organizacija koncertov, avdiovizualni sektor, grafično oblikovanje in založništvo.

 

Kako se prijaviti

Prijavi se neposredno na institucijo na področju in/ali državi, ki te zanima. Preveri, ali izpolnjuješ vse pogoje. Institucije opravijo predizbor kandidatov.  Vedeti je treba, da dajejo prednost sodelovanju sever-jug, jug-jug, torej umetnikom in institucijam iz držav v razvoju.

 

Roki za prijavo

Roki za prijavo na štipendije UNESCO-Aschberg se med institucijami razlikujejo, večina se jih zaključi sredi oktobra in sredi novembra. Natančni datumi so objavljeni na  straneh posameznega rezidenčnega programa. Vedeti moraš, da lahko predložiš samo eno prijavo na leto in da lahko v programu sodeluješ le enkrat.

Objavljeno: sre, 24/04/2013 - 11:26


Tweet Button: 

Sorodne povezave


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!