Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

LGBTI-rettigheder

© iStockphoto.com - clearstockconcepts
I mange lande og samfund er det stadig vanskeligt at være lesbisk, bøsse, biseksuel, trans- eller interseksuel (LGBTI). Find ud af, hvor du kan få hjælp.

I en nylig Eurobarometer-undersøgelse svarede 46 % af de adspurgte, at de mente, at bøsser, lesbiske og biseksuelle var udsat for diskrimination i 2012, og der er ikke sket store fremskridt siden den seneste undersøgelse i 2009.

 

Denne opfattelse bakkes op af en undersøgelse foretaget af EU-Agenturet for Grundlæggende Rettigheder fra 2014, hvor 47 % af de adspurgte sagde, at de personlig var blevet diskrimineret eller chikaneret på grund af deres seksuelle orientering i de seneste 12 måneder. Tallet var højest for lesbiske (55 %), unge i aldersgruppen 18-24 (57 %) og folk med lav indkomst (52 %).

 

Gør noget

Hvis du ser indhold på nettet, der er hadefuldt over for LGBTI-personer eller andre samfundsgrupper, kan du anmelde det på siden Hate Speech Watch. En undersøgelse foretaget af Europarådets ungdomsafdeling i 2012 viste, at homofobiske og transfobiske hadefulde udtalelser er nogle af de mest udbredte.

 

Links

 

Offentliggjort: Tir, 10/11/2015 - 09:32


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!