Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Bliv social, ikke radikaliseret

© fotolia.com - hikrcn
I medierne hører vi ofte om unge fra hele verden, der bliver radikaliseret. Find ud af, hvad EU gør for at stoppe det.

Hvis du er ungdomsarbejder og bekymret over en eller anden form for radikalisering i dit lokalsamfund, kan du gå ind på  netværket til bevidstgørelse om radikalisering eller  IMPACT Europe – et EU-finansieret projekt, der skal finde og udveksle bedste praksis i forebyggelse af radikalisering.

 

Ikke i vores navn!

Efter terrorangrebene i Frankrig og Danmark i begyndelsen af 2015 besluttede EU-kommissær Tibor Navracsics og undervisningsministrene den 17. marts i Paris at sikre, at uddannelse fremmer de europæiske civilsamfundsværdier. Derudover har EU finansieret en række projekter for at fremme gensidig forståelse.

 

Religiøse samfund gør også deres. Eksempelvis tilskynder kampagnen  #NotInMyName, der er startet af Active Change Foundation i London, muslimer til at fordømme terrorisme på de sociale medier. Kampagnen har nu spredt sig til andre lande.

 

Vær socialt aktiv – føl dig mere inkluderet

Unge bliver ofte radikaliseret af videoklip på nettet eller folk, de omgås. Ved at sikre, at unge er fuldt integreret i samfundet, kan man være med til at forebygge det. En Eurobarometer-undersøgelse om unge i EU viste for nylig, at antallet af unge, der sagde, at de havde deltaget i mindst én organisations aktiviteter (f.eks. en sportsklub, et politisk parti eller en menneskerettighedsorganisation) i det foregående år, var faldet til 49 % (fra 56 % i 2013). De meste populære organisationer er sportsklubber (29 %), ungdoms- eller fritidsklubber (16 %) og lokale grupper (11 %).

 

Hvis du være mere aktiv i samfundet, skulle du prøve en af aktiviteterne på EU's ungdomsportal. Hvis du vil gøre noget i en god sags tjeneste, kan du blive frivillig i udlandet med  Den Europæiske Volontørtjeneste. Du kan også kaste et blik på denne liste over muligheder for at få mere erfaring (f.eks. praktikophold, stipendier, konkurrence). Er du interesseret i ungdomspolitik, skulle du gå ind i den strukturerede dialog og hjælpe de politiske beslutningstagere med at gøre det bedre.

 

Links

Offentliggjort: Fre, 06/11/2015 - 15:08


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!