Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Otthon a nagyvilágban

© iStockphoto.com - TriggerPhoto
Ismerkedj meg testközelből a helyi kultúrával! Így tudod a legtöbbet kihozni a külföldi utazásból.

Tartsd be a szabályokat

Mielőtt útnak indulsz, tájékozódj alaposan a célországban uralkodó szokásokról, például arról, illik-e borravalót adni, és ha igen, mennyit. Törekedj arra, hogy tiszteletben tartsd a helyi – írott és íratlan – szabályokat. Ne feledd a mondást: ahány ország, annyi szokás. Ha csatlakozol például a Travel-Me online közösséghez, megoszthatod a tapasztalataidat másokkal, és tanácsokat kaphatsz az úti céloddal kapcsolatban.

 

Ismerkedj, barátkozz a helyiekkel

Ha beülsz egy bárba, egy ital mellett kedvedre tanulmányozhatod az útikönyved magadban. Ha viszont szóba elegyedsz a helyiekkel, hasznos utazási tippeket, tanácsokat kaphatsz tőlük. Az emberek sokszor szívesen mesélnek a külföldieknek az országukról, városukról, ezért győzd le a gátlásaidat, és elegyedj beszédbe a helyi lakosokkal. Tanulj meg néhány fontos szót és kifejezést a célország nyelvén – az emberek értékelik a gesztust, ha a saját nyelvükön próbálsz meg kommunikálni velük.

 

Érdemes a leglátogatottabb, legfelkapottabb helyeken kívül más környékeket is felfedezned, de ne tedd ki magad veszélynek. A linkre kattintva hasznos biztonsági tanácsokat olvashatsz országok szerinti bontásban.

 

Ha további információkra van szükséged az úti célt jelentő országgal vagy az utazási ügyintézéssel kapcsolatban, fordulj hazád célországban működő nagykövetségéhez. A nagykövetségek elérhetőségéről a GoAbroad.com weboldalon tájékozódhatsz.

 

Kapcsolódó linkek:

Hasznos tanácsok külföldre utazóknak

Ifjúsági szállók: túlélési tippek hátizsákos turistáknak

Utazás Európában

 

 

Közzétéve: h., 09/11/2015 - 11:58


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!