Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας σε όποια χώρα κι αν βρίσκεστε

© iStockphoto.com - TriggerPhoto
Για μια καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία, γνωρίστε καλύτερα την τοπική κουλτούρα.

Ακολουθήστε τους κανόνες

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας σε μια άλλη χώρα: έχετε κατά νου ότι οι συνήθειες όσον αφορά τα φιλοδωρήματα διαφέρουν από χώρα σε χώρα και προσπαθήστε να τις σέβεστε. Πάρτε μέρος σε μια διαδικτυακή κοινότητα, όπως το Travel-Me, για να ανταλλάσσετε εμπειρίες και να βρίσκετε συμβουλές για τον ταξιδιωτικό σας προορισμό.

 

Κάντε φίλους

Καθίστε σ' ένα μπαρ και μελετήστε ήσυχα τον χάρτη σας ή ζητήστε από τους ντόπιους να σας προτείνουν μέρη να επισκεφθείτε. Σε πολλές χώρες, οι ντόπιοι χαίρονται να μιλούν στους ταξιδιώτες για τη χώρα τους, γι' αυτό ξεχάστε τους φόβους σας και ανοίξτε συζήτηση. Μάθετε και χρησιμοποιήστε βασικές λέξεις στην τοπική γλώσσα – οι ντόπιοι εκτιμούν πραγματικά τέτοιες προσπάθειες.

 

Διαθέστε χρόνο για να εξερευνήσετε τις λιγότερο τουριστικές περιοχές, αλλά ακολουθήστε τις συμβουλές ασφαλείας που δίνει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκάστοτε χώρα ή όσον αφορά διατυπώσεις, επικοινωνήστε με την πρεσβεία της χώρας σας – μπορείτε να την βρείτε στον ιστότοπο GoAbroad.com.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Πρόκειται να ταξιδέψετε; Πάρτε μαζί σας αυτές τις συμβουλές!

Συμβουλές επιβίωσης για διαμονή σε ξενώνες νέων

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη

 

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 09/11/2015 - 11:50


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!