Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Nuoret liikkeellä Euroopan unionissa

European Youth Week 2013
© Eurodesk
Eurooppa on täynnä mahdollisuuksia. Tartu tilaisuuteen ja lähde ulkomaille opiskelemaan, töihin, vapaaehtoistyöhön, harjoittelemaan tai vaihtoon – mikä sitten omaan elämäntilanteeseesi sopiikaan.

Euroopan unionin maissa on monenlaisia mahdollisuuksia lyhyeen tai pidempään oleskeluun. Euroopan nuorisoportaali tarjoaa kattavan katsauksen valikoimaan.

 

Harjoittelu

Harjoittelu on hyvä keino tutustua työelämään sekä saada käytännön kokemusta ja hyödyllisiä taitoja tulevaa uraa varten. Harjoittelun voi suorittaa ammattiopintojen yhteydessä esimerkiksi tieteen ja innovoinnin alalla. Tutustu erilaisiin mahdollisuuksiin!

 

Vapaaehtoistoiminta

Yhä useampi nuori on kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta Euroopassa. Valitse itsellesi sopivin toimintamuoto ja liity joukkoon! Vapaaehtoistyötä voi tehdä vaikkapa internetin kautta, työleireillä tai esimerkiksi eurooppalaisessa vapaaehtoispalvelussa.

 

Työnteko

Vaikka nuorisotyöttömyys on yleistä Euroopassa, kannattaa silti etsiä töitä ulkomailta. Ulkomaille ei kuitenkaan tarvitse lähteä pysyvästi. Lyhytaikaiseen oleskeluun on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi au pair -työ ja sesonkityö loma-aikoina. Minne sitten lähdetkin, ota etukäteen selvää oikeuksistasi.

 

Opiskelu

Vaihto-opiskelu ulkomailla on hyödyksi paitsi opintojen myös henkilökohtaisen kehityksen kannalta. Se lisää kulttuurien tuntemusta ja siitä voi olla merkittävää hyötyä urallasi tulevaisuudessa. Oppimisen ei tarvitse aina tapahtua luokkahuoneessa, vaan oppimistapoja on monia.

 

Euroopan ulkopuoliset maat

Ulkomaanmatkojesi ei tarvitse rajoittua Eurooppaan. Eri puolilla maailmaa on tarjolla monenlaisia taiteilijavaihto-ohjelmia, työharjoittelupaikkoja, vapaaehtoistoimintaa ja nuorisovaihto-ohjelmia.

 

Etkö osaa päättää, minne lähtisit?

Eurodesk-palvelu säästää aikaasi: se on koonnut kattavaa tietoa eri mahdollisuuksista Euroopassa. Voit hakea tietoa esimerkiksi sen mukaan, mitkä hakuajat ovat päättymässä parin seuraavan kuukauden aikana.

 

Eurodesk on mukana myös sosiaalisessa mediassa. Sen Facebook- ja Twitter-sivuilla on ajankohtaista tietoa nuorten liikkuvuusmahdollisuuksista.

Julkaistu: Ke, 11/06/2014 - 17:07


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä