Забелязахме, че използвате стара версия на Microsoft Internet Explorer. Този уебсайт е оптимизиран за работа с Internet Explorer 9 и по-нови версии. Съветваме ви да актуализирате браузъра си, за да можете да използвате всички функции на уебсайта. По-нова версия на Internet Explorer можете да изтеглите от уебсайта на „Майкрософт“ http://www.microsoft.com.

Европейски младежки портал

Информация и възможности за млади хора в Европа


flag

Започване на бизнес

A picture
© shutterstock.com - Andresr

Млади предприемачи – започнете собствен бизнес

Има ли по-добър начин за намиране на работа от това да я създадеш сам?

Предприемачеството означава да превърнете идеите си в действия. Това изисква упорита работа и желание за поемане на пресметнати рискове.

Ключът е да откриете новото — да създадете нови продукти или услуги, които никой досега не е предоставял, или на места, където те не са достъпни.

Вземете всяка една идея, за която се сетите, без значение колко екстравагантна може да изглежда. След това може да я доразвиете, да мислите заедно с други хора и да започнете да съставяте  бизнес план – структуриран документ, който очертава целите ви и как искате да ги постигнете.

Разбира се, не е нужно да действате — може да започнете бизнес с приятели, колеги или членове на семейството. Разумно е да се обедините с хора, които имат бизнес умения и опит, различни от вашите.

 

Практическа информация и съвети

Разберете дали предприемачеството е за вас чрез Entrepreneur Envoy.

Ако бизнесът ви вече е организиран, the Enterprise Europe Network може да ви помогне да работите възможно най-ефективно на европейския пазар.

 

Обучение и менторство

Нуждаете се от помощ, за да започнете? В i-genius academy се предлагат онлайн курсове и обучение.