Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας

Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

A picture
© iStockphoto.com - sjlocke

Αρχίστε να κινείστε με την Εβδομάδα Κίνησης!

Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας δίνοντάς σας μεγαλύτερη δύναμη και ενέργεια και βοηθώντας σας να καταπολεμήσετε το άγχος και να κοιμάστε καλύτερα. Αρχίστε να κινείστε με την Εβδομάδα Κίνησης!

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα άθλησης και σωματικής άσκησης είναι μια ετήσια πανευρωπαϊκή εκστρατεία προώθησης του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης καθώς και των θετικών τους αποτελεσμάτων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Το 2012, η πρώτη Εβδομάδα Κίνησης συγκέντρωσε ιδιώτες, οργανώσεις και εκπροσώπους πόλεων απ’ όλη την Ευρώπη σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης με το σύνθημα άθληση και σωματική άσκηση για 100 εκατομμύρια περισσότερους Ευρωπαίους.

 

Τι δραστηριότητες προβλέπονται;

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι συμμετέχουσες οργανώσεις ή πόλεις διοργανώνουν εκδηλώσεις για να κινητοποιήσουν τους πολίτες να συμμετέχουν σε συλλογικά αθλήματα ή άλλες σωματικές δραστηριότητες: επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων από αθλητικούς ομίλους σε μη μέλη, μαραθώνιοι πεζοπορίας, τρέξιμο, χορός, γυμναστική και άλλες δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις.

-Η αγγλική ομοσπονδία μπάσκετ (England Basketball) και το ίδρυμα «Foundation 4 Life» διοργάνωσαν ένα εκπληκτικό φεστιβάλ μπάσκετ στο Λονδίνο στο οποίο συμμετείχαν νέοι ηλικίας  13-25 ετών. Το φεστιβάλ αυτό περιελάμβανε τουρνουά μπάσκετ 3x3, δυνατότητα δοκιμής του αθλήματος και τελικό αγώνα «All Starts».

Ο αθλητικός όμιλος Vlasta Syslová, στο Μπενεσόβ (Τσεχική Δημοκρατία) πραγματοποίησε απογευματινή εκδήλωση με ασκήσεις σε μηχανήματα εξωτερικού χώρου, σκανδιναβικό περπάτημα και ομιλίες για τη σπουδαιότητα της κίνησης για την υγεία.

Αυτό που είναι σημαντικό για τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση είναι να προκαλούν ευχαρίστηση και να συσπειρώνουν την τοπική κοινότητα γύρω από μια κοινή δραστηριότητα. 

 

Πάρτε μέρος στην Εβδομάδα Κίνησης

Η Εβδομάδα Κίνησης απευθύνεται σε όλους τους Ευρωπαίους ανεξαρτήτως ηλικίας. Με τη συμμετοχή στις δραστηριότητες της Εβδομάδας Κίνησης, εσείς και η οργάνωσή σας, η πόλη σας ή η κοινότητά σας, θα απολαμβάνετε τα οφέλη για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από μία εβδομάδα. Μερικά από τα οφέλη είναι:

  • ενίσχυση των δεσμών μεταξύ κοινοτήτων
  • ανάδειξη του ρόλου της αθλητικής σας οργάνωσης ή πόλης στην προώθηση του αθλητισμού
  • μεγαλύτερη προβολή της προσφοράς της οργάνωσής σας ή της πόλης σας στον αθλητισμό
  • αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης
  • προβολή της αθλητικής σας οργάνωσης και της κοινωνικής και φυσικής υποδομής της πόλης σας
  • διεύρυνση των εθνικών και διεθνών δικτύων και σχέσεων
  • μεγαλύτερη προβολή της αθλητικής σας οργάνωσης, του οργανισμού σας ή της πόλης σας στο τοπικό και ευρύτερο διεθνές κοινό.