Evropski mladinski portal

Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

A picture
© shutterstock.com - maxstockphoto

Štipendije mreže YouthActionNet

Si mlad socialni podjetnik in si prizadevaš za socialne spremembe ali otrokove pravice v svojem kraju? Mreža YouthActionNet te lahko pri tem podpre s štipendijo!

Program štipendij mreže YouthActionNet je namenjen izjemnim mladim socialnim podjetnikom povsod po svetu, ki so razvili inovativen način reševanja zadev mednarodnega pomena.

Vsako leto izberejo 20 mladih socialnih podjetnikov za enoletni program, ki temelji na:

· pridobivanju znanja in spretnosti: celoletne priložnosti za medsebojno učenje, sodelovanje in izmenjavo izkušenj med mladimi udeleženci. Poudarek je na šestih vidikih voditeljstva: osebnost, vizionarstvo, politično delovanje, sodelovanje, organiziranost in družbeno delovanje;

· mreženju in virih: potencialni viri v podporo mladim podjetnikom in njihovim projektom, denimo prostovoljci, mentorji, finančna sredstva; priložnosti za navezovanje stikov in sodelovanje v projektih in s partnerji Mednarodne fundacije za mlade; članstvo v svetovni mreži sedanjih in nekdanjih udeležencev YouthActionNet;

· aktivizmu: usposabljanje v komuniciranju, stikih z mediji, pripravi sporočila, nastopanju in predstavljanju, inovativni rabi novih medijskih tehnologij; sodelovanje na svetovnih platformah za aktivizem, medijska prepoznavnost.

 

Prijava

Kandidati morajo:

  • biti stari od 18 do 29 let,
  • biti pobudniki obstoječega projekta/organizacije oziroma voditi projekt v organizaciji in dokazati enoletno delovanje pri družbenih spremembah,
  • obvladati angleščino (prijavo je treba oddati v angleščini),
  • biti pripravljeni na sodelovanje v celotnem programu, ko je datum določen.

Če izpolnjuješ pogoje, se registriraj in izpolni spletno prijavo, ko bodo februarja 2013 spet sprejemali prijave.

 

Zame je bil to prvi program, ki je združil mlade socialne podjetnike z vsega sveta in smo se učili drug od drugega, kako bolje voditi naše organizacije. To je bila res neverjetna izkušnja, predvsem pa spoznanje, da se s tem delom ne ukvarjam čisto sam.
Eden od udeležencev programa

 

Program je leta 2001 vzpostavila Mednarodna fundacija za mlade, da bi utrdila, podprla in poudarila vlogo mladih pri uvajanju pozitivnih sprememb v svojem okolju.