Den Europæiske Ungdomsportal

Information og muligheder for unge i hele Europa.

© Europeana.eu
© Europeana.eu

Kultur lige ved hånden

Er der nogle berømte kunstværker, du gerne vil se, men som du ikke har mulighed for? Nu behøver du ikke engang at tage til Paris for at se Mona Lisa eller Firenze for at se Michelangelos David. Det har aldrig været nemmere at få adgang til kultur!

 

Europeana: gå på opdagelse i Europas kultursamlinger

Europeana får du adgang til ikke bare malerier og museumsgenstande, men også millionvis af bøger, film og arkivoptegnelser, som er blevet digitaliseret i hele Europa.

Portalen blev åbnet i 2008 og fungerer som flersproget digitalt bibliotek, museum og arkiv. I Europeana får du hurtig og nem adgang til over 23 millioner genstande fra europæiske biblioteker, museer, arkiver, kunstudstillinger og audiovisuelle samlinger fra 33 lande.

 

Den europæiske museumsnat 

Hvis du derimod foretrækker rigtige museer, men ikke kan lide billetprisen, kan du benytte dig af den europæiske museumsnat, hvor alle kommer gratis ind. Hvert år i maj åbner mere end 4 000 museer i 40 lande dørene hele natten gratis eller for alle med et særligt adgangskort.

 

Kan du ikke vente på den europæiske museumsnat? Vil du på museum lige nu? Måske kan du få en af de mange former for ungdomsrabat rundt om i Europa. Hvis du er studerende, kan du normalt få billetten billigere ved at vise dit studiekort eller et internationalt anerkendt kort som International Student Identity Card (ISIC). Selv hvis du ikke længere er studerende, kan du stadig få nogle former for rabat med European Youth Card (EYCA).

 

Det korte af det lange er, at der næsten ikke kan komme noget mellem dig og kulturen, uanset hvor og hvornår.