Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Thessaloniki: Europas Ungdomshovedstad 2014

Den pulserende græske by overtager Maribor’s (Slovenien) plads som Den Europæiske Ungdomshovedstad for 2014. Hold øje med de begivenheder som vil finde sted i denne sammenhæng i løbet af 2014.

 

Thessaloniki, en studenter-by beliggende i Thermaikos golfen i det Ægæiske hav, har lagt et program for 2014 der bl.a. fokuserer på områder som kultur, innovation, frivilligt arbejde, ungdoms deltagelse, miljøet, sport og kreativitet. Den europæiske ungdomshovedstad er ikke blot vært for en række aktiviteter og begivenheder, men gør også plads til aktiviteter fra forskellige civile bevægelser, grupper og individer.

 

Forskellige ungdomsaktiviteter vil finde sted i løbet af året, blandt andet Ungdomsbegivenheden for det græske formandskab, kampagner i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet, FN-simulationer og en lang række konkurrencer.

 

I samarbejde med de lokale civil- og ungdomsorganisationer og med støtte fra EU, Det Europæiske Råd, FN, det græske formandskab og en lang række fonde, vil programmet for den europæiske ungdomshovedstad 2014 given Thessaloniki en særlig ungdomsprofil.

 

Titlen ’ungdomshovedstad’ blev skabt af Det Europæiske Ungdomsforum med henblik på at påskynde udviklingen af nye idéer og innovative projekter inden for unges aktive deltagelse i samfundet, samt at bidrage til samarbejdet i unge-politikker på europæisk plan. 

Offentliggjort: Tor, 19/12/2013 - 18:25


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!

Links