Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Ευρω-Μεσογειακή Πύλη Συμβουλευτικής για την Καριέρα, Απασχόληση και Κινητικότητα των Νέων

Αναζητείς ευκαιρίες εργοδότησης και πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρεις που να ψάξεις; Επιθυμείς προσωπικό για την εταιρεία σου αλλά αδυνατείς να εντοπίσεις εύκολα και αποτελεσματικά τους κατάλληλους υποψήφιους? Τότε πρέπει να ενημερωθείς για τον Δαίδαλο-Daedalus!

Ο Δαίδαλος, η Ευρω-Μεσογειακή Πύλη Συμβουλευτικής για την Καριέρα, Απασχόληση και Κινητικότητα των Νέων αποτελεί ένα τεχνολογικά ενισχυμένο εργαλείο διαδικτυακής πλατφόρμας, που δίνει την ευκαιρία ταιριάσματος της  παροχής και αναζήτησης εργασίας, και έχει ως κοινωνικό όραμα την συνεισφορά στη μείωση της ανεργίας στη Λεκάνη της Μεσογείου.

 

Στόχος της Διαδικτυακής Πύλης:

 

  • Ο Δαίδαλος στοχεύει να δώσει την ευκαιρία στους νέους επιχειρηματίες, εταιρείες τεχνολογίας και πληροφορικής επικοινωνίας, διαδικτυακές επιχειρήσεις, περιφερειακά και τοπικά επαγγελματικά σώματα να ενωθούν σε μια διασυνοριακή πλατφόρμα.
  • Θέλει να βοηθήσει τους νέους να ψάξουν πιο εύκολα για ευκαιρίες εργοδότησης ή ευκαιρίες πρακτικής άσκησης ή άλλες συναφή ευκαιρίες στην Ευρώπη
  • Να βοηθήσει τις εταιρίες να βρουν προσωπικό στην Ευρώπη
  • Στοχεύει στην δημιουργία και διατήρηση μιας πολύτιμης δεξαμενής νέων και επαγγελματιών σε όλη την Μεσόγειο που θα συνεργάζονται και θα αναπτύσσουν σχέσεις (όπως είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών).   

 

Πως μπορείς να αξιοποιήσεις το Δαίδαλο:

 

Η χρήση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας είναι ανοικτή και ελεύθερη για όλο το κοινό. Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του Δαίδαλος και δημιουργήσεις τον προσωπικό σου λογαριασμό. Μπορεί ακόμα και μία εταιρεία που αναζητεί υποψήφιο να συνδεθεί.  

 

Εάν συνδεθείς σαν ανεξάρτητο πρόσωπο μπορείς να δημιουργήσεις και να επεξεργαστείς όποτε το  επιθυμείς το Βιογραφικό σου σημείωμα. Θα έχεις το δικό σου προφίλ, το οποίο μπορείς να εμπλουτίσεις με οπτικοακουστικό υλικό που θα αναφέρετε στις σπουδές σου, τις γνώσεις σου, τους μελλοντικούς επαγγελματικούς σου στόχους. Με αυτά τα στοιχεία θα μπορείς να υποβάλεις το ενδιαφέρον σου για την θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει. 

 

Στη περίπτωση που θα συνδεθεί μια εταιρεία, τότε δύναται να ανεβάσει την κενή θέση εργασίας. Δίνεται η δυνατότητα να γνωστοποιηθούν τα προσόντα, τα καθήκοντα και άλλες σημαντικές πληροφορίες για τον οργανισμό και την αναφερόμενη θέση εργασίας.

 

Πότε η Διαδικτυακή Πλατφόρμας Δαίδαλος θα είναι έτοιμη προς χρήση:

 

Θα πρέπει να έχεις κατά νου πως στο παρόν στάδιο η Πλατφόρμα Δαίδαλος είναι υπό ανάπτυξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2015. Έτσι ο Δαίδαλος θα είναι έτοιμος προς χρήση από τον Ιανουάριο του 2016. Παρόλα αυτά, μπορείς να συνδεθείς από σήμερα με το Δαίδαλο, να δημιουργήσεις το Βιογραφικό σου σημείωμα και να ενημερωθείς για τις διάφορες θέσεις εργασίας. 

 

Το έργο Δαίδαλος χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Θαλάσσια Λεκάνη της Μεσογείου» που αποτελεί τμήμα της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας και του χρηματοδοτικού της μηχανισμού (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Γειτονίας και Εταιρικής Σχέσης - ENPI) για την περίοδο 2007-2013.

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 08/06/2015 - 16:09


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!