Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Τα δικαιώματα σου στην Κύπρο!

Μάθετε για τις διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς που παρέχουν πληροφόρηση για τα δικαιώματα του πολίτη και άλλα ειδικότερα θέματα!

 

Η Κύπρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Μεσογείου, μετά τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Είναι Δημοκρατία με προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης. Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1960, η εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος εκλέγεται με καθολική ψηφοφορία (δηλαδή από το λαό) για πενταετή θητεία. Ο Πρόεδρος ασκεί την εκτελεστική εξουσία μέσω του Συμβουλίου Υπουργών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, τον οποίο διορίζει ο ίδιος. Κάθε υπουργός είναι επικεφαλής ενός υπουργείου, και ασκεί την εκτελεστική εξουσία για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου του. 

 

Οι ακόλουθοι σύνδεσμοι θα σας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα του πολίτη γενικώς και άλλα ειδικότερα θέματα, στοιχεία επικοινωνίας και άλλα πολλά. 

 

Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου

Οι σκοποί της Ένωσης είναι η προάσπιση και η προώθηση των εξουσιών, των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των προνομιών των Μελών και γενικά της ανεξαρτησίας και αυτοτέλειας των τοπικών αρχών, καθώς και η χρηματική υποστήριξη, η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους. Στον ιστοχώρο αυτό μπορείτε, επίσης, να βρείτε πληροφορίες νομικού περιεχομένου και στοιχεία επικοινωνίας με τους αρμοδίους.

 

Αστυνομία Κύπρου

Η ιστοσελίδα της Αστυνομίας Κύπρου. Μπορείτε να βρείτε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, γραπτές δηλώσεις,εκστρατείες και εκδηλώσεις/διαλέξεις.

 

Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως (OMBUDSMAN)

H ιστοσελίδα του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα από αυτή, μπορείτε να ενημερωθείτε για το θεσμό του Επιτρόπου Διοικήσεως στην Κύπρο.Μπορείτε, ακόμα, να πάρετε χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης στον Επίτροπο, τον τρόπο υποβολής παραπόνου και τη διαδικασία διερεύνησής του.

 

Γραφείο Εφόρου Ελεγχου Κρατικών Ενισχύσεων

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις δημόσιες ενισχύσεις, τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους, τις συχνότερες ερωτήσεις, τα τελευταία νέα και τις πλέον πρόσφατες εκδόσεις.

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη σύνθεσή της, τις δραστηριότητες που αναλαμβάνει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τα στοιχεία επικοινωνίας, καθώς και ενδιαφέροντες συνδέσμους.

 

Υπηρεσία Ασύλου

Πληροφορίες σχετικά με την Υπηρεσία Ασύλου,νομοθεσία,Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως

Πληροφορίες σχετικά με το Υπουργείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση,Εκδόσης, Οπτικοακουστικό Αρχείο.

 

Υπηρεσία του πολίτη

Αυτή η υπηρεσία παρέχει πληροφορίες και σχετική βοήθεια στους πολίτες. Μπορείτε, επίσης, να υποβάλετε συστάσεις ή καταγγελίες, συμπληρώνοντας τα παρεχόμενα έντυπα, και θα λάβετε αμέσως απάντηση.

 

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ο κύριος στόχος της ιστοσελίδας είναι η πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού με διαδραστικό τρόπο χρησιμοποιώντας βίντεο/εικόνες. Ακόμη, παρέχει πληροφόρηση σχετικά με την νομοθεσία, πολιτικές και σχέδιο δράσης. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για σεμινάρια.

 

Υπουργείο Εσωτερικών

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τιε Εκλογές, Τουρκοκυπριακές Περιουσίες, Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, Αρχείο Πληθυσμού&Μετανάστευσης, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Σχέσεις, Έντυπα του Υπουργείου. Πληροφορίες για τους Αιτητές Ασύλου.

 

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Μάθετε τα οφέλη σας απο την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση 

 

 

Δημοσιεύθηκε: Πε, 23/01/2014 - 16:17


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!