Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

EuroWa!? EuroQuoi!?

EuroWa!? EuroQuoi!? is een spel over de impact van de Europese Unie op jouw dagelijks leven. Deelnemers worden begeleid door een jongere uit het schoonmoederproject van De Ambrassade.

EuroWa!? EuroQuoi!? werd met de steun van Youth in Action en in opdracht van De Ambrassade, Conseil de la Jeunesse (de Franstalige Jeugdraad) en JEF België ontworpen door het Centrum Informatieve Spelen. Tijdens het spel ontdekken spelers tussen 16 en 26 jaar op een laagdrempelige manier welke impact de Europese Unie op hun leven heeft. Op een speelse en competitieve manier maken jongeren kennis met de uitdagingen waar de EU voor de verkiezingen van 2014 voor staat. Het spel maakt niet enkel Europese politiek en thema’s concreet, maar biedt ook een leuk kader om met een groep jongeren vanuit hun eigen leefwereld in dialoog te gaan over hun prioriteiten voor Europa.

Zelf spelen

Vanaf zaterdag 12 april 2014 kunnen groepen van 6 tot 20 deelnemers aan de slag met dit spel. De begeleiding gebeurt door een jongere vanuit het Schoonmoederproject. Begeleiding en het uitlenen van het spel is gratis tot aan de verkiezingen van 25 mei. Ook na de verkiezingen van 2014 blijft het spel relevant om te spelen. Je hebt een voldoende ruim lokaal nodig, één grote centrale tafel en enkele kleine tafels of hoekjes voor het uitvoeren van de opdrachten. Reken ongeveer twee-en-een-half uur uit om het spel te spelen.

Op woensdag 23 april organiseren we ook een ‘Training for Trainers’ waar geïnteresseerde organisaties kunnen leren hoe het spel in hun organisatie te begeleiden. Afspraak in Brussel, van 16 tot 18u.

Spelbegeleiding boeken of meer informatie?

Mail naar jo.vandewalle@ambrassade.be met informatie over de datum, plek en grootte van de groep waarmee je het spel wil spelen of bel 02/551 13 81.

Objavljeno: sre, 09/04/2014 - 12:06


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!