Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Zwitserland is geen programmaland meer voor Youth in Action projecten

Zwitserland is in 2014 jammer genoeg geen programmaland binnen Erasmus+ en Youth in Action.

Je las waarschijnlijk al in de media dat  de Zwitsers in een referendum hebben gekozen voor strengere immigratieregels. Hierdoor kan de Zwitserse regering een aantal belangrijke EU-verdragen niet ondertekenen en kan Zwitserland niet als volwaardig programmaland deelnemen aan Erasmus

Dit betekent dat:

  • Zwitserse organisaties niet kunnen deelnemen aan projecten binnen Key Action 1 (Europees vrijwilligerswerk, groepsuitwisselingen en mobiliteit van jeugdwerkers) en Key Action 3 (jeugdbeleidsmeetings)
  • Zwitserse organisaties alleen kunnen deelnemen aan projecten binnen Key Action 2 (strategische partnerschappen) als organisaties uit 'other partner countries'. Zij tellen dus niet mee als organisaties uit programmalanden.

Omdat deze verandering recent is doorgevoerd, klopt de informatie in de Programmagids en de aanvraagformulieren op dit moment niet meer.

Wil je zeker weten of jouw project met een Zwitserse partnerorganisatie nog in aanmerking komt voor subsidies? Neem dan contact met het Youth in Action team van JINT op. Kijk voor meer informatie op de website van de Europese Commissie.

Het Europees Jeugdforum stelt in een open brief aan de EU instellingen en de Zwitserse federale overheid dat jongeren niet de dupe mogen zijn van deze politieke beslissingen. Ze roepen dan ook op om een oplossing te zoeken voor deze onaccepteerbare situatie.

Gepubliceerd: Wo, 05/03/2014 - 13:33


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!