Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Ontmoet de finalisten van Imagine België

Imagine België is een muziekwedstrijd voor jongeren tussen 12 en 20 jaar en staat open voor alle stijlen! Het biedt een hele reeks workshops en coaching sessies en prijzen zoals internationale concertreizen!

 

Jeugd en Muziek Vlaanderen organiseert voor de derde keer Imagine in Vlaanderen. Uit meer dan 110 kandidaten, variërend van bands tot solisten en een zeer groot scala aan genres omvattend, werden 6 preselecties georganiseerd in februari en maart in de 5 Vlaamse provincies. Tijdens elke preselectie koos de jury telkens een finalist. Daarnaast kregen telkens 3 tot 4 acts een wildcard waarmee ze toch nog de Vlaamse finale konden bereiken. Na succesvolle preselecties selecteerde de jury uit de wildcard-winnaars nog 9 acts. Deze groepen namen deel aan verschillende workshops en kregen ondersteuning van professionele coaches.

 

Zo namen uiteindelijk 15 acts deel aan de Vlaamse finale van Imagine, die plaatsvond op 5 mei in De Casino in Sint-Niklaas. Een interessante mengelmoes van hiphop, rots, akoestisch, jazz, metalcore en wereldmuziek. De jury koos er uiteindelijk voor om Sinan, Karma Police, JS Xclusive, Triopated en Roos naar de Belgische finale te sturen.

 

In Wallonië zijn er zijn 5 groepen: LFE, vervreemdt, Noisy Pride, Whispers en Robin Meys. Luister naar hun tracks.

 

De finalisten krijgen een persoonlijke coach en mogen een demo opnemen. Op 29 juni gaan de 10 finalisten de strijd met elkaar aan in de Botanique. Die avond vallen er veel prijzen te winnen zoals concertreizen, opnamemateriaal, professionele ondersteuning en last but not least de Belgische vertegenwoordiging tijdens de internationale finale van Imagine 2013 in Noorwegen!

 

Bekijk de foto's van Mediaraven.

Gepubliceerd: Ma, 13/05/2013 - 10:49


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!