Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Cultuur binnen handbereik

Zijn er beroemde kunstwerken die je graag wil zien, maar waar je niet naartoe kunt? Nu hoef je niet meer naar Parijs om de Mona Lisa te zien. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om je cultuur wat bij te spijkeren!

 

Europeana: verken de cultuurschatten van Europa

Op de webportal Europeana kan je niet alleen schilderijen en andere museumstukken bewonderen, maar ook boeken lezen, films bekijken of gedigitaliseerde archieven doorzoeken.

Deze meertalige website bestaat als sinds 2008 en is zowel een museum als een bibliotheek en archief. Je vindt er meer dan 23 miljoen stukken uit bibliotheken, musea, archieven, galerijen en audiovisuele collecties uit 33 Europese landen.

 

Europese Museumnacht

Als je toch liever naar een echt museum gaat, maar liever niet wilt betalen, kun je gebruikmaken van de Europese Museumnacht. Elk jaar in mei kun je die hele nacht gratis of met een speciaal pasje naar meer dan 4000 musea in 40 landen.

 

Geen geduld om te wachten op de Europese Museumnacht? Dan krijg je als jongere meestal toch wel een leuke korting. Als je student bent, krijg je meestal goedkope tickets met je studentenkaart, of met een internationaal erkende kaart, zoals de International Student Identity Card (ISIC).  En zelfs als je niet meer studeert, kun je vaak nog korting krijgen met de European Youth Card (EYCA).

 

Uiteindelijk kun je als jongere altijd wel voor weinig of geen geld van cultuur genieten!

Gepubliceerd: Ma, 13/05/2013 - 15:11


Tweet Button: 

New!


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!

Gerelateerde links